POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Světová premiéra L-39NG na Dnech NATO v Ostravě

12.09.2019, 15:13

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR zažijí světový veřejný debut nového českého letounu L-39NG od generálního partnera akce, společnosti Aero Vodochody AEROSPACE a.s. 

V předchozích letech se na akci představoval technologický demonstrátor nového stroje, označovaný jako L-39CW, letos se ale poprvé na veřejnosti ukáže finální produkt, a to navíc v atraktivní podobě se zavěšenými zbraňovými systémy. Letoun L-39CW pak bude sloužit jako jeho doprovod pro přílet na mošnovské letiště.

„Letoun L-39NG symbolizuje budoucnost českého leteckého průmyslu a jeho veřejné představení je tak pro Dny NATO velice prestižní záležitostí,“ vyzdvihuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

„Spolupráce českého letectva s domácím leteckým průmyslem je samozřejmostí, a tak mne těší, že právě na Dnech Vzdušných sil AČR budeme moci poprvé vidět letoun L-39NG, který v brzké budoucnosti české vzdušné síly zařadí do své výzbroje,“ uvádí genmjr. Petr Hromek, velitel Vzdušných sil AČR.

Letoun Aero L-39NG vychází z konstrukce původního L-39 Albatros, avšak za použití moderních, kompozitních materiálů. Stejně jako jeho předchůdce i nová generace plní primárně funkci cvičného letounu. Sekundárně lze však L-39NG využít také k plnění bitevních úkolů v konfliktech nižší intenzity. Výzbroj letounu budou moci návštěvníci vidět také na vlastní oči, vystavovaný model bude vybaven neřízenými raketami LAU-32, kulometem DHMP 400 nebo přídavnými nádržemi.

TIP: České letectvo předvede plnou šíři svých schopností

AERO Vodochody AEROSPACE a.s. se zaměřuje na vývoj a výrobu civilních a vojenských letadel a je největším leteckým výrobcem v České republice a jedním z nejstarších leteckých výrobců na světě. V oblasti vlastních letounů je Aero stálým partnerem řady armádních letectev a má silnou pozici na trhu s vojenskými cvičnými a lehkými bitevními letouny. Díky stovkám stále používaných letounů L-39 a zejména díky svému novému letounu L-39NG se Aero profiluje jako lídr na světovém trhu s proudovými cvičnými letadly.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER