POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Nad Mošnovem opět zahřmí francouzský tým Ramex Delta

13.04.2015, 10:42

Svou účast na letošních Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR oficiálně potvrdil další akrobatický tým. Z Francie po třech letech dorazí Ramex Delta, který při svých vystoupeních se dvěma letouny Mirage 2000N předvádí reálné bojové manévry.

V roce 2012 se Francie na Mošnově představila naposledy a Ramex Delta si zde odbyl svou zahraniční premiéru. Letos by se mělo jednat pouze o jedno ze dvou zahraničních vystoupení tohoto týmu. „Přestože se neoficiální informace o účasti Ramex Delta v Ostravě objevily na internetu již před značnou dobou, až nyní přišlo potvrzení i oficiální cestou a až nyní tedy o jeho účasti můžeme informovat,“ uvádí Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000. „Tým posílá své pozdravy ve formě fotografií a propagačního spotu z loňské sezóny, který můžete zhlédnout níže."

Mirage 2000 ve verzi N je jednomotorový stíhací letoun, který se schopen nést jaderné střely. Posádka Ramex Delta tedy patří do strategických vzdušných sil a může vykonávat mise jaderného odstrašení. Od většiny ostatních akrobatických týmů se Ramex Delta liší tím, že nepředvádí pouze efektní ukázky a krajní schopnosti svých strojů, ale i vzhledem ke tomu svému zařazení jejich sestava vychází z reálných situací. "Právě realističnost jejich manévrů, které by mohli využít i při vedení bojové činnosti, je to, co je dělá výjimečnými a je to směr, kterým bychom se chtěli na naší akci ubírat, podobně jako v případě pozemních ukázek" doplňuje Pavlačík.

„Tým by zde měl zakončit svou sezonu a mimo Francii bude vystupovat pouze v Ostravě a ve Velké Británii na Air Tattoo. Pokud si osádka ze všech akcí, jež se letos konají, vybrala právě tu naši, vnímáme to z jejich strany jako velké uznání pro Dny NATO,“ uzavírá Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER