POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Na Mošnově se opět představí americký podnik Bell

11.09.2018, 14:18

Také společnost Bell bude přítomna na akci Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR, kde budou mít návštěvníci příležitost poprvé na českém území vidět a „zažít“ plně funkční verzi víceúčelového vrtulníku Bell UH-1Y Venom a stroje Bell 505 Jet Ranger X.

Návštěvníci si budou moci na statické kázce prohlédnout vrtulník UH-1Y, jejichž pořízení Ministerstvo obrany ČR zvažuje v rámci výběrového řízení na víceúčelové vrtulníky. Stroje Venom, které byly vybrané pro podporu globálních misí Námořní pěchoty Spojených států v příštích čtyřech desetiletích, ztělesňují nejnovější generaci užitkových vrtulníků společnosti Bell schopných pracovat i v těch nejextrémnějších podmínkách, od arktického chladu až po pouštní vedro, a zároveň provádět široké spektrum misí, od bojových úkolů až po pomoc při katastrofách.

Linie Huey amerického výrobce helikoptér může být vysledována zpět až k bojovým akcím ve Vietnamu, dnešní Bell UH-1Y je však zcela moderním leteckým strojem přizpůsobeným potřebám námořní pěchoty, který je o generace napřed před svými předchůdci co se týče efektivity, výkonu či bezpečnosti, což z něj ve výsledku dělá dokonalý taktický víceúčelový vrtulník.
 
Na statické prezentaci se rovněž představí i vrtulník pro civilní účely Bell 505 Jet Ranger X. Model 505 je nový pětimístný stroj od společnosti Bell vyznačující se bezpečností, účinností a spolehlivostí díky využití pokročilé technologie letecké techniky. S osvědčenými dynamickými komponenty, moderním aerodynamickým designem a dvoukanálovým motorem FADEC Turbomeca Arrius 2R představuje nejvyšší hodnotu ve své třídě.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER