POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Celní správa zakročí proti pašerákům a představí svou historií

07.09.2019, 17:26

I letos si Celní správa připravila pro návštěvníky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR oblíbenou dynamickou ukázku ve spolupráci s německou celní správou. Ve statické expozici pak představí svůj historický vývoj nebo zajištěné padělané zboží.

Celní správa ČR se bezesporu řadí mezi tradiční účastníky a pro letošní rok si připravila ukázku činnosti hlídek mobilního dohledu české a německé celní správy.  Celníci společně v dynamické ukázce představí i nový mobilní zavazadlový rentgen, a to prostřednictvím fiktivní nelegální přepravy a následného zajištění tabákových výrobků v blízkosti hraničního přechodu.

Na stanovišti „malé dynamiky“ pak služební kynologové představí výcvik svých svěřenců ve vyhledávání drog, tabákových výrobků, lihu, bankovek, exemplářů CITES a v neposlední řadě zbraní a střeliva.

„Celní správa svou účastí jenom potvrzuje, jak široké spektrum bezpečnostních složek je do akce zapojeno. Jsme rádi, že je můžeme na Dnech NATO opět přivítat, navíc s jejich německými kolegy,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

Mezi statickými ukázkami uvidí návštěvníci expozici z doby Finanční stráže Československé republiky, zajištěné padělané zboží a zboží problematiky nelegálně přepravovaných a zejména chráněných exemplářů živočichů a rostlin. Celní protidrogová jednotka představí simulaci pěstírny konopí, varny drog a i jejich účinků na člověka přes speciální brýle. Novinkou je letos mobilní zavazadlový rentgen, který bude zahrnut i do dynamické ukázky. Zpřístupněn bude velkokapacitní mobilní rentgen a velkokapacitní kontejner na přepravu zboží. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER