Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2013                         

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Městská policie Ostrava připravuje širokou škálu ukázek a hlídání kol

04.09.2013, 14:35

Tradiční účastník Dnů NATO v Ostravě, ostravská městská policie, chystá pro návštěvníky akce hned několik dynamických ukázek, prezentaci své činnosti a výstroje na statice a navíc bude opět pro návštěvníky akce zřizovat oblíbené kolárny.

„Městská policie Ostrava (MPO) je vzhledem ke své každoroční bohaté účasti na ukázkách i k pomoci se zajištěním akce nejen formou oblíbených koláren velmi váženým účastníkem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Jsme velmi rádi, že jí naše akce může opět sloužit jako vhodné místo pro prezentaci svých schopností,“ komentuje Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, hlavního organizátora akce.

Ukázek chystá MPO hned několik. „Na ploše velké dynamiky D01 se bude Městská policie Ostrava prezentovat ukázkou práce služební hipologie, kdy strážnici na koních předvedou praktickou ukázku zákroku proti osobám, které narušují veřejný pořádek výtržnostmi v ulicích. Na ukázce se budou podílet i strážníci ze skupiny služební kynologie. V ukázce chceme demonstrovat souhru jezdce a koně, a tím potvrdit připravenost chránit bezpečí občanů,“ uvádí Mgr. Richard Váňa, zástupce ředitele Městské policie Ostrava pro operační a krizové řízení.

Dále se jedná o ukázky činností spojených s odborným výcvikem koní a informování o psychologii koně či jejich ochranné zbroji, které budou probíhat na ploše „malé dynamiky“ D02. Zde se předvede již tradičně také skupina služební kynologie s ukázkami praktických dovedností služebních psů a psovodů.

Na statické ukázce bude Městská policie Ostrava prezentovat činnosti, výstroj a výzbroj strážníků z úseku prevence i speciální vozidlo VW Crafter s nejmodernější technikou jako je mobilní kamerový systém, měřič hluku, laserový měřič rychlosti a další.

„Velkým lákadlem jako již každoročně bude laserová střelnice, kde si občané mohou vyzkoušet bezpečnou manipulací se zbraní a své střelecké dovednosti. Novinkou, která bude pro občany rovněž zajímavá, budou tzv. ‘opilecké brýle‘, na kterých lze nasimulovat promile alkoholu v krvi a ve spojení s plněním zadaných úkolů i možnost prověření schopností člověka ovlivněného určitým množstvím alkoholu,“ dodává Váňa.

Stejně jako v předchozích letech, MPO bude zabezpečovat i provoz dvou hlídaných bezplatných koláren. Jejich kapacita bude v letošním roce až 7 500 kol. Tato služba by měla pobídnout návštěvníky k cestě na akci na kole. Tím pomohou nejen svému zdraví, ale i životnímu prostředí díky snížení automobilové dopravní zátěže.

TIP: Využijte cestu na Dny NATO k návštěvě CHKO Poodří    (natodays.cz)

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.