Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2013                         

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Dny NATO v Ostravě obdržely ocenění za rozvoj Moravskoslezského kraje

13.12.2013, 12:48

Sdružení Jagello 2000, hlavní organizátor Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky, převzalo ocenění "Za přínos k rozvoji Moravskoslezského kraje" udělené Sdružením pro rozvoj Moravskoslezského kraje a Krajskou hospodářskou komorou. Rozšířilo tak sbírku cen, kterými se tato prestižní mezinárodní akce může pyšnit.

Ocenění v kategorii "Úspěšná akce v kraji" si převzali zástupci sdružení Jagello 2000 v rámci slavnostního vyhlášení během vánočního koncertu Region pro sebe, který se konal ve středu 11. prosince 2013 v prostorách Mamaison Business & Conference Hotel Imperial Ostrava. "Jedná se o největší letecko-armádně-bezpečnostní akci ve střední Evropě, která výrazně přispívá k pozitivnímu vnímání Moravskoslezského kraje a zájmu o něj jak v kontextu národním, tak mezinárodním," odůvodnili umístění Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky na předním místě organizátoři slavnostního večera.

Význam akce přitom spatřují nejen v samotném zviditelnění regionu, ale také prezentaci Letiště Leoše Janáčka Ostrava, na kterém se zářijová akce koná. Stejné ocenění si v loňském roce odnesl další projekt pocházející z Ostravy, a to hudební festival Colours of Ostrava. "Této ceny si samozřejmě vážíme a děkujeme za ni. Je však potřeba podotknout, že bez výrazné podpory Statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje a dalších partnerů bychom zdaleka nebyli schopni dosáhnout takové prestiže a renomé akce nejen u nás, ale především v zahraničí," podotýká Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000. Podle něj však není cena výsledkem práce pouze sdružení Jagello 2000, ale řady dalších institucí, které se nemalou měrou na organizaci akce podílejí.

"Toto ocenění patří také policii, hasičům, záchranářům, letišti, české armádě a rovněž tradičním účastníkům, kteří si tuto akci vzali za svou a svým přístupem a zájmem o ni napomáhají k jejímu rozvoji," doplňuje Pavlačík. Zároveň podotknul, že je třeba říci i jedno velké ale. "Uvítali bychom více takových projektů v našem regionu. Vytváří se tak nejen zdravé konkurenční prostředí, ale především může dojít k rozvoji řady kapacit a služeb, které v našem regionu nejsou dostatečné či dokonce chybí," uzavírá Pavlačík.  

Cena je jednou z řady, kterou v posledních letech sdružení Jagello 2000 v souvislosti s organizací Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky obdrželo. Například v roce 2008 získalo od Krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje "Ocenění za realizaci aktivit majících celkový vliv na hospodářský, ekonomický a společenský rozvoj Moravskoslezského kraje". O tři roky, v roce 2011, obdrželo na European Airshow Council Convention výroční cenu za "1. místo v kategorii marketing akce", přičemž letos se umístilo na třetím místě. V loňském roce obdrželo od 93rd Bomb Squadron Heritage Association, USAF Reserve Command, Barksdale AFB mimořádné ocenění NATO International Freedom Award a zároveň byly Dny NATO v Ostravě ohodnoceny oficiálním internetovým portálem Severoatlantické aliance nato.int titulem: The Biggest Security Show in Europe.

Přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků
a šťastný nový rok 2014.

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.