Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2013                         

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Dny NATO v Ostravě nabídnou rekordní policejní prezentaci

17.09.2013, 10:14

V nadcházejícím víkendu se na mošnovském letišti můžete těšit na rekordní prezentaci Policie České republiky a policejních sborů sousedních států. V dynamických ukázkách či na statice se představí Policie České republiky a policejní sbory Polska, Německa a Slovenska.

 „Těžko bychom si mohli představovat lepší policejní účast na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR. Všem policejním sborům velice děkujeme,“ říká Zbyněk Pavlačík, předseda pořádajícího sdružení Jagello 2000. „Speciální poděkování pak patří Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje, které je jedním z organizátorů a na zajištění akce věnuje vskutku vysoké úsilí a poskytuje nám plnou podporu,“ dodává Pavlačík.

„Velkým lákadlem pro návštěvníky bude opět společná ukázka zákroku české a polské policie, ve které zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje spolu s jednotkou SPAP z polských Katovic takříkajíc tradičně zneškodní teroristy,“ uvádí Pavlačík. „Přesné detaily zásahu budou pro diváky opět překvapením. V minulém roce vzali útokem náš organizační štáb, uvidíme tedy, co si pro nás nachystali letos,“ přidává s úsměvem.

Další dynamickou ukázkou, a to opět mezinárodní, bude ukázka české a polské pořádkové jednotky. „Tato ukázka se v loňském roce setkala s velkým zájmem diváků a tento rok jej jistě opět přitáhne,“ uvádí Pavlačík. Dále se na ploše D02, tedy malé dynamice, představí s ukázkou výcviku a činnosti policejní psovodi a služební psi.

Bohatá bude i policejní statická ukázka. „Představíme služební motocykly a vozidla dopravní služby včetně vozidel s radary, vozidla služby cizinecké policie jako je Schengenbus a vozidla pořádkové služby, například terénní vozidlo a člun policistů speciální pořádkové jednotky,“ uvádí poručice Mgr. Soňa Štětínská z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

 

Na statické ukázce se bude prezentovat i polská policie s vodním dělem a zásahovými vozidly. Dále se můžete těšit na Policii Svobodného státu Sasko, která bude vystavovat speciální mobilní monitorovací centrum, vozidlo ke kontrole nákladní dopravy a předvede svého maskota, dinosaura POLDI, který přibližuje policii dětem a přiměřeně jejich věku je seznamuje s tématy policejní prevence. Dále se představí se svou technikou slovenská policie, čímž se policejní účast na Dnech NATO v Ostravě dostává na rekordní počet čtyř států.

Role Policie České republiky jako organizátora akce je životně důležitá pro její samotné konání a hladký průběh. Policisté totiž dohlížejí na plynulost dopravy, zajišťují bezpečnost na akci, provádějí doprovody kolon leteckých účastníků a VIP hostů akce, podílejí se na krizovém štábu akce a zajišťují celou řadu dalších nezbytných činností.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.