Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2013                         

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Dny NATO se přesouvají na mobilní telefony

13.09.2013, 10:45

V letošním ročníku Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR jsme pro Vás přichystali mobilní verzi našich internetových stránek natodays.cz a ve spolupráci s našimi partnery také praktické mobilní aplikace.

 „Společnost NATURA DATA, s.r.o., která vytvořila naše webové stránky, pro nás v letošním roce nachystala mobilní verzi webu. Stačí v mobilu zadat adresu natodays.cz a dojde k automatickému přesměrování na mobilní verzi m.natodays.cz, která nabízí v úsporné verzi všechny potřebné informace,“ uvádí k mobilní verzi Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, které je hlavním organizátorem akce. „Zároveň všichni čeští mobilní operátoři na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v době konání akce posílí pokrytí, aby se omezily výpadky sítě,“ dodává.

„Mladí vývojáři Petr Hromek ml. a Jiří Kašuba, studenti Univerzity obrany, vytvořili aplikaci pro Android a iOS, která zobrazuje nejaktuálnější možný program akce, a to na základě propojení se systémem letového ředitele akce. Velmi jim za ni děkujeme, neboť věříme, že najde své příznivce zejména mezi diváky, které zajímají nejaktuálnější data příletů a nácviků, tedy zejména spottery,“ dodává Pavlačík. Aplikace je dostupná ke stažení na Google Play (Obchod Play) i App Store pod jménem „Dny NATO 2013“.

Další novinkou je mapová aplikace Dynavix Dny NATO, kterou připravilo ministerstvo dopravy ve spolupráci se společností Dynavix a.s., českým výrobcem navigačního software, a která je určená pro mobilní telefony s operačním systémem Android a iOS. „Aplikace umožňuje zobrazit mapu letiště Ostrava - Mošnov a přilehlého okolí, zobrazí program Dnů NATO společně s časem a polohou prezentací, zobrazí počet volných parkovacích míst a nabídne ještě další funkce, které mohou účastníkům Dnů NATO zpříjemnit návštěvu letiště,“ uvádí Martin Pichl z Ministerstva dopravy České republiky. Aplikace „Dynavix Dny NATO“ je dostupná ke stažení na Google Play (Obchod Play) a na App Store.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.