Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2013                         

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Obr An-124 Ruslan odlétá již zítra, těšte se na zajímavou dynamiku

21.09.2013, 19:00

Právě jsme obdrželi upřesněné organizační pokyny týkající se odletu ohromného nákladního letounu An-124-100 Ruslan. Ten odletí již zítra po skončení programu, proto si budete moci vychutnat i absolutně ojedinělou dynamickou ukázku jeho předletové přípravy.

 „Letoun Ruslan bude odlétat již zítra po skončení programu. Mírně se tedy mění program dynamické ukázky nakládání obrněného transportéru Pandur II, ty proběhnou v 10:00-10:30 a v 12:00-12:30. V dnešním programu se setkaly s vysokým zájmem návštěvníků, věříme, že tomu tak bude i zítra,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, které je hlavním organizátorem show.

„Již půl hodiny po skončení druhé dynamiky u Ruslanu, tedy v 13:00, je nutné vyklidit prostor kolem něj. Stroj potřebuje zahájit předletovou přípravu, proto bude nutné, aby byl posunut, což je sama o sobě velmi zajímavá ukázka. Prosíme všechny o součinnost s organizátory a vyklizení prostoru kolem letounu,“ dodává Zbyněk Pavlačík.

Odlet Ruslanu je předběžně plánován na 17:30. Areál se však z důvodu nutnosti úklidu a odvozu techniky zavírá již v 17:00, neboť není osvětlen a naprostá většina statiky bude již v neděli odklizena – což není možné provádět za tmy. „Velmi Vám děkujeme za Vaši návštěvu a za respektování pokynů organizátorů. Nebylo jednoduché na akci Ruslana zařídit, proto bychom rádi, aby nenastaly s jeho odletem žádné potíže. Věříme, že samotné přípravy jeho odletu budou divácky velice zajímavé, neboť nikde jinde je opravdu vidět nelze,“ zakončuje Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil Armády České republiky
a děkujeme Vám za respektování pokynů organizátorů!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.