Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2013                         

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Hasiči se představí opět v roli účastníka i organizátora

12.09.2013, 14:39

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje ani letos nebude na Dnech NATO & Dnech Vzdušných sil Armády České republiky chybět. Kromě atraktivní ukázky své práce a vybavení na statické ukázce se sbor podílí i na zabezpečení celé ostravské akce.

 „S Hasičským záchranným sborem Moravskoslezského kraje spolupracujeme již od vůbec prvního ročníku Dnů NATO v Ostravě před třinácti lety. Letos se na mošnovském letišti hasiči představí společně se Záchranným útvarem Hasičského záchranného sboru ČR Hlučín,“ komentuje účast hasičů Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, hlavního organizátora celé akce. „Jejich neopomenutelným příspěvkem je však především to, že se budou podílet na protipožárním zabezpečení celé víkendové show,“ dodává.

 „Na letošních Dnech NATO budeme prezentovat speciální techniku, kterou používáme při zásahu u zřícených budov pro vyhledávání a vyprošťování osob, kterou si budou moci návštěvníci prohlédnout zblízka na statické ukázce,“ uvádí major Jakub Klucho z HZS Moravskoslezského kraje. Kromě různých mechanických a hydraulických prostředků, které zajišťují statiku u poškozených budov, jde například o bioradar, jenž hasiči využívají k nalezení osob ve zřícených budovách, štěrbinovou kameru nebo akustické vyhledávací zařízení Delsar.

I letos je HZS MSK jedním z organizátorů ostravské akce, na níž jeho příslušníci budou po celou dobu trvání připraveni k okamžitému zásahu v případě krizové situace a budou se tak starat o bezpečnost všech návštěvníků na mošnovském letišti. Za Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje pak jeho ředitel Zdeněk Nytra při zahajovacím ceremoniálu převezme z rukou Alexandra Vondry, předsedy České euroatlantické rady pamětní stuhu za dlouhodobou spolupráci a přínos akci.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.