Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

       

POTVRZENÁ ÚČAST 2015      GR 1x An-26 (S)   1x C-27J Spartan (S) 1x E-3A AWACS (S) 1x C-130 (S) 1x An-28TD (S); 1x C-295 (S); 1x SW-4 (D); 1x SW-4 (S); 8x PZL-130 (D) 1x King Air (S); 1x Lynx Mk8 (D); 1x Tornado GR.4 (S)

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

DOPRAVA: Pro cyklisty budou opět připraveny kolárny

28.08.2015, 14:01

Pro návštěvníky Dnů NATO v Ostravě budou opět v areálu akce připraveny dvě bezplatné hlídané kolárny o kapacitě až 7 500 kol. I v letošním ročníku bude akce součástí Evropského týdne mobility a ve spolupráci s Městskou policií Ostrava nabízí možnost alternativní dopravy na akci.

Pro velký zájem návštěvníků přinese i 15. ročník největší bezpečnostní show v Evropě možnost bezplatné úschovy kol ve dvou hlídaných kolárnách v místě konání. Na jejich realizaci se ve spolupráci s hlavním organizátorem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, Jagello 2000, již po několikáté podílí Městská policie Ostrava. Ta zaštiťuje evidenci, úschovu a výdej kol ve dvou kolárnách s kapacitou až 7 500 kol, a to u vchodu č. 1 a 2 do areálu akce (viz plánek areálu). Od svého zavedení přitom tato bezplatná služba pro návštěvníky akce zaznamenává obrovský úspěch.

„Letos přitom díky vstřícnosti a ochotě strážníků Městské policie Ostrava připravujeme jednu novinku, která jistě bude znamenat další zkvalitnění této služby,“ komentuje vedoucí projektu Pavel Boháč z Jagello 2000. Organizátoři přesunou kolárnu (č. 2), která je u vchodu číslo 2 do areálu, do volných prostor před areál. "Tímto přesunem, a je třeba podotknout, že také díky velké vstřícnosti ostravské městské policie, docílíme možnosti otevřít kolárnu již od 7.30 hodin," vysvětluje Boháč. Tato změna v provozu se bude týkat také kolárny u vchodu číslo 1 a cyklisté tak budou moci odkládat svá kola již hodinu před otevřením areálu. Jak dále podotýká Boháč, zejména u kolárny číslo 2, kde je vždy největší nápor cyklistů díky napojení na cyklotrasu (viz dále), by tak cyklisty mělo čekat snadnější odbavení. Navíc, v kolárně číslo 2 zřídí Městská policie Ostrava dva vchody (A, B), jeden ve směru od Petřvaldíku a druhý od Albrechtiček. "Věříme, že tyto změny budou ku prospěchu, a že cyklisté ocení rychlejší a snadnější přejímku kol," podotýká Pavel Boháč. 

UPOZORNĚNÍ: Prostudujte si, prosím, dopředu Provozní řád kolárny. Děkujeme.

Žádné změny by pak cyklisté neměli zaregistrovat na přístupových trasách, a tak se opět potkají se strážníky Městské policie Ostrava rovněž na mezinárodní cyklistické trase, tzv. Jantarové stezke, jež vede z Krakova přes Ostravu až do Vídně. „Městská policie Ostrava vedle přímé realizace koláren zajišťuje také dohled na bezpečnost cyklistů na této stezce. Po celou dobu trvání akce se cyklisté budou setkávat s hlídkami městských strážníků na kole. I v tomto ohledu je pro nás spolupráce s Městskou policií Ostrava velmi cenná,“ dodává Pavel Boháč.

Právě díky realizaci koláren se Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR stanou součástí Evropského týdne mobility, jehož hlavním cílem je nabídnout občanům alternativní formy dopravy neznečišťující životní prostředí. Součástí evropského projektu se bezpečnostní show stává zejména díky dlouhodobé spolupráci se statutárním městem Ostrava. Neméně důležitá je podpora od dalšího významného partnera akce, společnosti Johnny Servis s.r.o., jenž dodává ploty a zábrany sloužící jako nosiče bicyklů v kolárnách.

TIP: Informace pro cyklisty

„Závěrem bych rád poprosil cyklisty, aby byli při úschově svých kol trpěliví. I přes avizované změny, u kterých věříme, že povedou k zkvalitnění služeb, se může proces evidence bicyklů protáhnout a návštěvníci tak mohou zaznamenat zdržení. To je však v kontextu řádné evidence, a tím pádem bezpečnosti jejich kol nezbytné,“ uzavírá Pavel Boháč.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.







Počet online uživatelů: 6

 


Audiopro

Aeromedia

Kagero Publishing