Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

       

POTVRZENÁ ÚČAST 2014   CZ AT BE DK FI DE GR HU LT NL PL RO SK SW TR US

Zprávy

Mobilní aplikace s programem bude i letos

15.09.2014, 10:39

Po loňském úspěchu mobilní aplikace, která sloužila k zobrazení programu na jednotlivé dny, budou mít návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR k dispozici šikovného mobilního pomocníka i letos.

„Vždy aktuální program akce. Jednoduché, pěkné, užitečné a zadarmo. Díky!“ Píše na stránkách play.google.com Robert Dostál. I letos budou mít návštěvníci největší bezpečnostní show v Evropě možnost stáhnout si svých chytrých telefonů aplikaci, která jim ukáže, co se zrovna na Dnech NATO děje. Momentálně je ke stažení pro systémy Android na Google Play, v nejbližších dnech bude k dispozici verze pro Apple iOS, uveřejnění se zdrželo kvůli zdlouhavému schvalovacímu řízení. Ochuzeni tak budou pouze majitelé telefonů s Windows Phone, protože vývoj pro tento systém by vyžadoval značné náklady.

  

Aplikace se oproti loňskému výbornému zpracování příliš nezmění. „V hlavním okně aplikace se návštěvníkům zobrazí název ukázky a její typ. Modrý proužek bude znamenat letovou ukázku, zelený pozemní a červený bude značit, že se dotyčná ukázka zrušila,“ prozradil Ivan Zít, koordinátor IT technologií v Jagello 2000.

Aplikace bude také zobrazovat aktuality ze stránek www.natodays.cz a poskytne i informace o akci. „Uživatelům poradí, jak se do areálu dostat, kde najít ubytování, či evakuační plán. Najdou v ní též mapu areálu,“ dodal Zít. "Za vývoj aplikace bychom chtěli poděkovat Jiřímu Kašubovi a Petrovi Hromkovi, dvěma studentům Univerzity obrany, kteří ji připravili ve svém volném čase a nepožadují žádný honorář. Odměnou za práci, jejíž výsledky snad ocení tisíce našich návštěvníků, jim budou jen propagační předměty akce." 

Pro majitele chytrých telefonů Nově Jagello 2000 vytvořilo svůj oficiální twitterový účet, kde budou k nalezení aktuality z Dnů NATO a jiných aktivit, které organizace pořádá. Na Twitteru se tak pod tage #natodays budou zobrazovat příspěvky spojené se Dny NATO. Návštěvníkům může posloužit také mobilní aplikace CHKO Poodří, která jim ukáže, jaká zajímavá místa je možné navštívit v okolí.

TIP: Pěší cestu na Dny NATO vám zpříjemní aplikace od CHKO Poodří

Na velký počet lidí, kteří na mošnovském letišti budou využívat jak hlasové, tak datové přenosy, se připravují i operátoři, kteří na období akce posílí mobilní signály v okolí mošnovského letiště.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.







Počet online uživatelů: 3

 


Aeromedia

Kagero Publishing