Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

POTVRZENÁ ÚČAST 2017  

Zprávy

DOPRAVA: Vlaky Českých drah Vás spolu s autobusy ARRIVA MORAVA posílenými spoji dovezou na Dny NATO

28.08.2017, 19:29

Oficiální dopravci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, národní dopravce České dráhy, a.s. a ARRIVA MORAVA, a.s., již tradičně zajistí pohodlnou dopravu až na místo konání akce. Spolehlivé speciální spoje návštěvníkům pomohou vyhnout se každoročním dopravním komplikacím na silnicích.

Posílené vlaky ČD budou mimořádně zastavovat ve Studénce, a to včetně kategorie SuperCity, odkud ARRIVA MORAVA nabídne kyvadlovou autobusovou dopravu se zpáteční jízdenkou za zvýhodněnou cenu. ČD také zajistí oblíbené speciální dálkové vlaky z Prahy, Brna a Olomouce až do Mošnova, z něhož bude vypraveno velké množství speciálních regionálních vlaků na trati (Bohumín)-Ostrava-Mošnov, Ostrava Airport. Zde budou zastavovat jak pravidelné spoje, tak speciální vlaky označené „Dny NATO“, včetně povinně místenkového vlaku typu railjet. Od vlakové stanice vede do místa konání akce tři kilometry dlouhá pěší trasa.

Obousměrná autobusová doprava ze Studénky do obce Albrechtičky a zpět bude končit 1,3 km od vstupu na Dny NATO. Směrem z Ostravy na letiště pak pojedou kyvadlově autobusy ARRIVA MORAVA mezi Ostrava ÚAN, Hrabůvka Poliklinika a Dubina, zastávka Václava Jiřikovského, do Petřvaldíku, z něhož do místa konání akce vede značená pěší trasa. Jízdenky, včetně cenově zvýhodněné zpáteční, bude možné zakoupit přímo u řidiče v autobusech.

TIP: Jízdní řád mimořádných vlaků

Kromě autobusové dopravy bude možné ze Studénky využít také jednu ze dvou turisticky značených tras, z nichž obě jsou vhodné jak pro pěší, tak pro cyklisty. Na obou trasách vedoucích Chráněnou krajinnou oblastí Poodří budou v úseku Studénka – Albrechtičky budou připraveni členové stráže přírody na zodpovídání dotazů. Při této cestě prosím respektujte, že se nacházíte v přírodně cenné oblasti, zejména po sobě nezanechávejte odpad.

TIP: Informace o dopravě

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.







Počet online uživatelů: 7

 


Audiopro

Letiště Ostrava a.s.

CEVRO Institut

Aeromedia

Kagero Publishing