Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

POTVRZENÁ ÚČAST 2017  

Zprávy

Partnerským státem letošního ročníku je Slovensko

21.08.2017, 19:25

Roli speciálního partnerského státu letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR přijalo Slovensko. Jedná se tak již o čtvrtou zemi v pořadí, která se této úlohy zhostí.

Návštěvníci se tak díky tomuto konceptu, který byl zaveden v roce 2014, mohou těšit na rozšířenou prezentaci slovenských ozbrojených a bezpečnostních složek. „Se Slovenskem nás pojí nejen společná historie, ale také úzké bezpečnostní vazby, které se projevují i v pravidelné účasti slovenských jednotek na naší akci. Je pro nás ctí, že se tedy právě Slovensko letos zhostí role speciální partnerské země a představí divákům kromě letectva i pozemní jednotky či civilní bezpečnostní složky,“ uvádí předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík.

Slovensko již na počátku tohoto roku potvrdilo účast svého letectva ve formě dynamické ukázky bojového letounu MiG-29 a statické ukázky víceúčelového vrtulníku Mi-17. „Podrobnosti o účasti další techniky a jednotek zveřejníme na tiskové konferenci 1. září. Již nyní ale můžeme říci, že stejně jako speciální partnerské státy předchozích ročníků akce, i Slovensko plánuje množství velmi zajímavých a premiérových ukázek,“ uzavírá Pavlačík.

Stáhněte si oficiální plakát v tiskové kvalitě

Slovensko je v pořadí čtvrtým speciálním partnerským státem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Jako historicky první se této úlohy ujalo v roce 2014 Polsko, o rok později Švédsko a v loňském roce mohli návštěvníci akce ocenit rozsáhlou prezentaci Německa.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.







Počet online uživatelů: 7

 


Audiopro

Letiště Ostrava a.s.

CEVRO Institut

Aeromedia

Kagero Publishing