Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

       

POTVRZENÁ ÚČAST 2016  

Zprávy

DOPRAVA: Pěší cestu na Dny NATO vám zpříjemní mobilní průvodce Poodřím

29.08.2016, 16:40

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR probíhají v těsné blízkosti chráněné krajinné oblasti Poodří, jejíž hranice prochází silnicí mezi obcemi Albrechtičky a Petřvaldík. Návštěvníci si cestu na akci či z ní mohou zpestřit procházkou v nádherné přírodě a díky aplikaci pro chytré telefony se zároveň dozvědět mnoho zajímavého o navštívených místech.

CHKO Poodří nabízí pohled na meandrující tok řeky Odry, rybníky s řadou druhů ptáků a také rozsáhlé louky s vtroušenými stromy a remízy. Poodří je typické a ojedinělé zachovalým vodním režimem s každoročním zaplavováním rozsáhlých částí nivy. V národním měřítku je významné charakterem meandrujícího toku Odry s navazujícími systémy odstavených ramen a tůní, značným podílem trvalých travních porostů s hojnou rozptýlenou zelení, lužními lesy a v neposlední řadě rozlehlými rybničními soustavami.

Návštěvu v Poodří Vám může zpříjemnit mobilní průvodce pro chytré telefony a zařízení s operačním systémem Android. Průvodce obsahuje informace o zajímavých místech v Poodří, mnoho doprovodných obrázků i zábavné kvízy. Samozřejmostí je mapa včetně navigace. Můžete si dokonce poslechnout hlasy zvířat. Veškerý obsah je offline, nemusíte se tedy připojovat k internetu. Aplikace Poodří je samozřejmě zcela zdarma. Aplikaci stahujte zde.

TIP: Chráněnná krajinná oblast Poodří na Facebooku

Mějte však na paměti, že se budete pohybovat mimořádně hodnotným územím. Respektujte prosím zákazy a nařízení platné v chráněných krajinných oblastech. Jedná se především o zákaz vjezdu motorovými vozidly mimo silnice a místní komunikace, zákaz rozdělávání ohňů a zákaz táboření. Zejména upozorňujeme na nutnost dodržování zákazu vjezdu do luk v okolí letiště, především v oblasti Pasečného mostu a Oderské lávky mezi obcemi Studénka a Albrechtičky. Porušování zákazu vjezdu a setrvávání vozidel bude postihováno. Chovejte se k přírodě ohleduplně, prosím. Za Správu CHKO Poodří Vám děkujeme a přejeme spoustu ničím nerušených zážitků!

TIP: Mapa s vyznačením míst zákazu vjezdu a parkování

TIP: Podrobnosti o pěší dopravě

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.







Počet online uživatelů: 5

 


Audiopro

Letiště Ostrava a.s.

CEVRO Institut

Aeromedia

Kagero Publishing