Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2012                                     

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Norské F-16 přiletí na Mošnov z nejsevernější základny NATO

20.04.2012, 22:03

Norsko se stalo již dvanáctou zahraniční zemí, která oficiálně potvrdila účast svého vojenského letectva na letošních Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR.

Norské královské letectvo (RNoAF) se na mošnovském letišti premiérově představilo v loňském roce, kdy na statické ukázce prezentovalo dvojici víceúčelových supersoniků F-16 MLU. Stejnou formu účasti RNAF, které letos oslavuje 100. výročí svého založení, potvrdilo i pro letošní rok.

Letos však F-16 přiletí z jiné základny nežli v loňském roce - z Bodø, které je domovskou základnou 132 Airwingu RNoAF. Základna Bodø nacházející se za severním polárním kruhem současně je nejsevereněji položenou stálou leteckou základnou ze všech zemí NATO.

Návštěvnící tak budou mít příležitost si na statické ukázce prohlédnout norskou a holandskou verzi tohoto v Severoatlantciké alianci nejrozšířenějšího nadzvukového víceúčelového bojového letounu, který navíc předvedou v atraktivních letových ukázkách display piloti tureckého a holandského letectva.

Čtěte také:
Poprvé ve střední Evropě uvítáme F-16 SOLOTURK!
Návrat na Mošnov oznámil holandský F-16 Demo Team

Na viděnou na Dnech NATO v Ostravě,
Dnech Vzdušných sil Armády České republiky
a výstavě FLYIN 2012!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.