Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2012                                     

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Vítězem fotosoutěže se stává...

21.11.2012, 10:02

Do pátého ročníku fotografické soutěže o snímek nejlépe zachycující atmosféru Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády ČR se přihlásilo 109 fotografů s 295 snímky.

"Šest snímků od dvou fotografů jsme bohužel museli vyřadit, protože nedodrželi pravidla soutěže,“ přibližuje Pavel Boháč, vedoucí projektu Dnů NATO v Ostravě ze sdružení Jagello 2000. Na výběru nejlepších fotografií se podíleli profesionální fotografové, grafici a samotní členové týmu Jagello 2000. „Samozřejmě každý z nich měl své preference, takže někteří porotci se zaměřili na myšlenku fotografie, jiní na celkovou kompozici, avšak vždy s otázkou, co chtěl autor vyjádřit,“ poznamenává Boháč. I přes tuto názorovou různorodost nakonec v anonymním ohodnocení, kdy k jednotlivým fotografiím přiřazovali porotci body, vítězové vzešli.

„Již tradičně udělíme i zvláštní ocenění,“ podotýká Boháč. Autoři vítězných fotografií se mohou těšit na ceny v podobě propagačních předmětů z akce a od účastníků a partnerů akce. „Vítězům blahopřejeme, všem účastníkům soutěže děkujeme za účast a podotýkáme, že přestože se jejich snímek neumístil na prvních příčkách tohoto klání, mohl být pro nás tak inspirativní, že se může objevit například jako ilustrační fotografie na našich stránkách, prezentacích či dalších promo materiálech,“ uzavírá Boháč. Na soutěžní snímky se můžete podívat v kompletní fotogalerii.

1. místo: Martin Blahák

2. místo: Radim Šinágl

3. místo: Ladislav Sýkora

Zvláštní ocenění:

Jiří Senohrábek

Luboš Palas

 

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.