Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2012                                     

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Dny NATO v Ostravě opět přilákaly přes 200 000 návštěvníků

23.09.2012, 16:32

Víkendová show Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je úspěšně za námi. V sobotu a neděli 22. a 23. září 2012 navštívilo plochu Letiště Leoše Janáčka Ostrava na 208 000 návštěvníků. Všem našim návštěvníkům děkujeme za jejich zájem, díky kterému jsme mohli obhájit neoficiální titul největší armádně-letecko-bezpečnostní show ve střední Evropě.

Zatímco v sobotu na Letiště Leoše Janáčka zavítalo 90 000 návštěvníků, v neděli 23. 9. pak 118 000 návštěvníků. Ti si mohli vychutnat dva dny plné pestrého programu pozemních a leteckých dynamických ukázek a také rozsáhlé statické ukázky armády, policie, ostravské městské policie, celní správy, hasičů a dalších bezpečnostních či záchranných složek.

Ve vzduchu patřily k nejpůsobivějším představením především vystoupení akrobatické skupiny Red Arrows, kterého se diváci na mošnovském letišti dočkali po šesti letech, a premiérová ukázka amerického strategického bombardéru B-52 Stratofortress. Na zemi se pak největšímu zájmu těšila ukázka české a polské zásahové jednotky policie, které zaútočily na teroristu v organizačním štábu akce, či tradiční zteč mechanizované čety v podání 7. mechanizované brigády. Výborných ukázek však bylo tolik, že není možné zmínit všechny ve stručném článku.

Nyní tedy následuje sklizení areálu, během pondělí 24. a úterý 25. 9. nám odlétají letečtí účastníci a již nyní běží přípravy dalšího ročníku, ve kterém se budeme snažit nabídnout Vám opět co nejbohatší a nejatraktivnější možný program, stejně jako ještě lepší organizační zajištění akce. Proto bychom Vás rádi poprosili o Vaše postřehy a komentáře k letošnímu ročníku, abychom zjistili, co můžeme ještě vylepšit. Pevně věříme, že jste si letošní show užili a rádi se na mošnovské letiště zase vrátíte.

Budeme se na Vás těšit na Dnech NATO v Ostravě a Dnech Vzdušných sil Armády České republiky 2013!