Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

       

POTVRZENÁ ÚČAST 2016  

Zprávy

Po ranní přeháňce je areál nachystán a otevřen

17.09.2016, 08:32

Areál Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se sice po sedmé hodině zkropila lehká přeháňka, nyní se obloha rozjasňuje. Nebe je sice zatažené střední oblačností, avšak bez deště. Předpověď na dnešní den sice slibuje na Letišti Leoše Janáčka Ostrava srážky, aktuální situace tomu však nenasvědčuje a první návštěvníci si již prohlížejí expozice účastníků.

Návštěvníci se mohou těšit nejen na unikátní sestavu letounů na statických ukázkách, jimž dominují americké strategické bombardéry B-1 a B-52 či německý transportní letoun A400M, ale rovněž na množství pozemních i leteckých dynamických ukázek.

„Pravděpodobnost intenzivních srážek je velice nízká, ojediněle se však v okolí Ostravy mohou vyskytnout bouřky. Po celý den pak bude zataženo,“ říká Jan Doležal z Českého hydrometeorologického ústavu. Letový provoz více než déšť ovlivňuje nízká oblačnost, která snižuje viditelnost i bezpečnost při prováděných manévrech. Piloti pak volí sestavy, při kterých létají pouze po úroveň mraků.

Pokud vás přesto v areálu mošnovského letiště překvapí déšť a pláštěnku jste nechali doma, můžete si ji zakoupit v infostáncích. Z důvodu velké koncentrace lidí nedoporučujeme brát si deštníky, i když nepatří mezi zakázané předměty.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.







Počet online uživatelů: 6

 


Audiopro

Letiště Ostrava a.s.

CEVRO Institut

Aeromedia

Kagero Publishing