Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2012                                     

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Letečtí účastníci přistávají na mošnovském letišti

20.09.2012, 15:42

Po dvou amerických strategických bombardérech B-52, které na Letiště Leoše Janáčka Ostrava přiletěly již v úterý, již na ploše letiště postupně přistávají další letečtí účastníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR.

Prvním z nich byl dle plánu před jedenáctou hodinou ve čtvrtek turecký F-16 Soloturk, který se o víkendu předvede divákům v dynamické ukázce. Zároveň odpoledne proběhla zkouška jeho vystoupení.

Po tureckém Soloturku následoval francouzský display team Ramex Delta s letouny Mirage 2000, které také budou o víkendu předvádět dynamickou ukázku pro diváky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Francouzské stroje také předváděl nácvik své ukázky. Dále jsou již na ploše mošnovského letiště polské Su-22M4, C-295, americký C-130 Hercules, letouny Zlín Aircraft, estonský An-2 a další. Přilétl také turecký C-160 Transall, který však již dnes o půl druhé odpoledne odlétá do Náměšti.

TIP: Sledujte také sekci Videa PlanesTV s videi příletů (natodays.cz)

Dále proběhl nácvik ukázky vojice Su-22M4 a také britského King Air Diplay Teamu. Zároveň již ve čtvrtek probíhají na ploše D01 nácviky pozemních dynamických ukázek, ze kterých Vám přinášíme pár záběrů zde a další také ve fotogalerii.

TIP: Fotogalerie letošního ročníku (natodays.cz)

Průběžně můžete dění sledovat také na naší Facebookové stránce - Dny NATO v Ostravě (facebook.com)

Na viděnou na Dnech NATO v Ostravě,
Dnech Vzdušných sil Armády České republiky
a výstavě FLYIN 2012!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.