POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Záchranáři MSK se i letos zúčastní Dnů NATO a předvedou i nové simulační centrum

09.09.2019, 13:07

Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje se jako každoročně zúčastní programu Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR a stejně tak se bude podílet na zajištění samotné akce. 

Dvě desítky záchranářů představí veřejnosti svou práci a vybavení v rámci statických ukázek. K prohlédnutí budou plně vybavená zásahová vozidla, včetně speciálního vozidla týmu pro speciální činnosti, vybaveného bio boxem pro ošetřování a transport pacientů s vysoce infekční chorobou, ochranné obleky, které posádky v takových případech používá, i další zařízení tohoto speciálního týmu.


Úplnou novinkou bude představení zcela nového Mobilního simulačního centra – sanitního vozidla, které bude sloužit pro výuku a nácviky odborných činností záchranářům v Moravskoslezském kraji. Práci posádky uvnitř vozidla přitom budou moci návštěvníci sledovat na obrazovce umístěné venku, protože pracoviště je vybaveno mimo jiné i kamerami.

Pro velký zájem návštěvníků proběhnou i letos komentované ukázky poskytování přednemocniční neodkladné péče, které budou záchranáři opakovaně během víkendu předvádět v prostoru svého stanoviště. Dospělí i děti budou moci za instruktáže profesionálů trénovat zážitkovou formou resuscitaci pacienta na modelech. Opět premiérově přitom poslouží nové moderní figuríny.

Pro děti budou mít týmy ZZS ve spolupráci s partnerským nadačním fondem Kryštůfek připraven zábavně-edukační program a po splnění úkolů budou odměněny drobnými dárky.

Přítomnost ZZS na letišti v Mošnově bude mít ale během víkendu také účel aktivního poskytování kvalifikované pomoci v místě akce. Pro případ zdravotních obtíží návštěvníků pomohou k tomu určené posádky a sanitní speciály. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER