POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Vězeňská služba ČR zabrání útěku z vězení

06.09.2017, 10:59

Vězeňská služba České republiky se i letos bude prezentovat na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR. Návštěvníci uvidí premiérovou dynamickou ukázku zobrazující zabránění útěku vězněných osob z věznice nebo historický i současný vozový park Vězeňské služby ČR.

Obdobně jako v loňském roce si příslušníci Vězeňské služby ČR připravili pro návštěvníky dynamickou ukázku, která bude zahrnovat dosud neprezentovaný scénář. „Předvedeme ukázku, která je založena na skutečné události z minulosti. Jedná se o útěk vězněných osob z výrobní zóny věznice za využití zásobovacího vozidla a jejich následné zneškodnění naším zásahovým týmem,“ prozradil generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal.

V rámci statické prezentace si pak bude možnost prohlédnout jednu standardní celu a jednu renovovanou celu i s vybavením, donucovací prostředky používané vězeňskou ostrahou či uniformy příslušníků Vězeňské služby ČR a oděvy vězňů. Návštěvníci se budou rovněž moci podívat na nedovolené předměty, které byly zabaveny vězňům jako například úkryty na mobil, tetovací prostředky, drogy nebo zbraně.

„Novinkou v rámci statické ukázky bude představení vozového parku Vězeňské služby ČR, a to nejen v současné verzi, ale také ve verzi retro. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost vidět naše vozidla, která nyní běžně jezdí, společně s vozidly, jež nám sloužila v minulosti. Na naší expozici tedy bude parkovat celkem 12 vězeňských vozidel včetně autobusů,“ doplnil Dohnal. Jedná se například o eskortní vozidla typu VW Crafter, VW LT 46, A31 či A21F.

V neposlední řadě se mohou návštěvníci těšit na seznámení se s vývojem a posláním Vězeňské služby ČR či působením Střediska hospodářské činnosti, které vězně zaměstnává, a zároveň nabízí své produkty z oblasti nábytku a kovovýroby či poskytuje služby v oblasti prádelnictví a tiskařství. V tomto kontextu budou prezentovány také výrobky vězňů a projekty, které se týkají zaměstnávání odsouzených.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER