POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Služební koně a psi Městské policie Ostrava znovu předvedou své dovednosti

29.08.2018, 16:15

Ani v letošním roce nebude na programu Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR chybět dynamická a statická prezentace Městské policie Ostrava. Ta návštěvníkům představí nejen schopnosti a dovednosti úseku hipologie, kynologie či strážníků operativního oddílu, ale i služební techniku.

Účast Městské policie Ostrava na Dnech NATO se tradičně nese v duchu různorodosti její činnosti, o čemž svědčí i přichystané dynamické ukázky. Například strážníci operativního oddílu si ve spolupráci se svými kolegy z úseku hipologie připravili zásah proti rozvášněnému davu spojený s překonáváním ohně a dalších překážek. Z komentované ukázky se diváci zároveň dozvědí, jak Městská policie Ostrava služební koně cvičí a proč je považuje za nepostradatelné pomocníky při zásahu vztahujícím se k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku. 

  

V rámci druhé ukázky pak ostravští kynologové se svými čtyřnohými svěřenci představí dovednosti a práci služebních psů v rukou zkušených psovodů. Součástí této demonstrace bude i divácky oblíbené zadržení pachatele v různých situacích, se kterými se strážníci mohou během výkonu služby setkat. Toto vystoupení bude navíc doplněno o ukázku poslušnosti psa a jeho dokonalé spolupráce se psovodem, za níž stojí dlouhý a náročný výcvik.

Návštěvníkům bude také k dispozici prezentační stan Městské policie Ostrava, kde se díky Úseku prevence a propagace budou moci seznámit s prací strážníků a jejich preventivní činností. Chybět nebude ani program pro děti, které si zde mohou vybarvit obrázky s policejní tématikou a zúčastnit se řady her, soutěží a kvízů. Statická expozice bude rovněž doplněna o současnou výzbroj a výstroj, odvážnější si pak mohou vyzkoušet bezpečnou manipulaci se zbraní a otestovat své střelecké schopnosti v laserové střelnici. 

Příslušníci Městské policie Ostrava se na letošních Dnech NATO představí nejen jako účastníci, ale i organizátoři, neboť budou opět zabezpečovat provoz trojice bezplatných koláren s kapacitou více než 10 000 kol, které budou rozmístěny u každého vstupu do areálu akce. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER