POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Slovinský PC-9M Hudournik se představí v dynamické ukázce

18.08.2017, 13:58

Na letošním ročníku Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se mohou návštěvníci opět po roce těšit na příspěvek slovinského letectva. Stejně jako při svých předchozích účastech posílá na mošnovské letiště letoun PC-9M Hudournik, jež bude k vidění v dynamické ukázce.

Slovinsko se poprvé prezentovalo s těmito letouny na Dnech NATO již v roce 2012, a to jak v rámci statické, tak i dynamické ukázky. Tentokrát se slovinský PC-9M Hudournik představí pouze ve vzduchu. Nemusí se však jednat o jediný slovinský letoun, který budou návštěvníci moci zahlédnout. Spolu s PC-9M dorazí na Mošnov i podpůrný letoun L-410, jež sice nebude oficiálně prezentován, avšak v neděli bude možné sledovat jeho odlet a přílet z důvodu jeho operačních povinností.

„Účast slovinského letectva na letošních Dnech NATO je pro nás samotné překvapivá, protože jsme s nimi již nepočítali. O to více vítáme tento příspěvek, který vhodně doplňuje nabídku prezentovanou na naší akci,“ uvádí předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík. „Pro diváky může být atraktivní i přítomnost letounu L-410, který budou moci také vidět ve vzduchu, jeho odlet a přílet však zřejmě proběhne před začátkem a po skončení programu akce. Navíc se bude jednat již o čtvrtý letoun typu L-410, který se na mošnovském letišti objeví – na statické ukázce bude k vidění stroj českého a litevského letectva, další český stroj by pak měl provádět letecké snímkování areálu.“

PC-9M Hudournik je lehký turbovrtulový letoun z dílen švýcarské firmy Pilatus. V rámci vojenských letectev je využíván k leteckému výcviku před přechodem na výkonnější stroje, kdy umožňuje i nácviky boje proti pozemním cílům.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER