POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Rakouské Typhoony poprvé přistanou na Mošnově

01.08.2016, 14:35

Již dříve potvrzená dynamická prezentace rakouského stíhače Eurofighter Typhoon přináší zajímavou novinku – přiletí rovnou dva stroje, které vůbec poprvé na Mošnově přistanou. Navíc je jako podpora doprovodí transportní C-130 Hercules.

„Rakouský Eurofighter Typhoon na naší show vystoupil již třikrát, a to v letech 2011, 2012 a 2013. Tehdy však pokaždé na vystoupení přiletěl přímo z Rakouska a na mošnovském letišti nepřistával. I když jsme původně měli informaci, že to letos bude stejné, tak nakonec rakouské stroje přistanou jako ostatní účastníci. Jsme rádi, že naši rakouští partneři budou letos mít možnost vidět show i jinak než jen z ptačího pohledu. A samozřejmě, že po skončení programu budou moci navštívit také Ostravu,“ okomentoval s úsměvem Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000.

Vůbec poprvé také z Rakouska přiletí rovnou dva Typhoony – jeden jako vystupující a druhý jako záložní stroj. S nimi jako podpůrný stroj přiletí také legendární transportní letoun C-130 Hercules. „Nevíme ještě, zda-li zde rakouský Hercules zůstane po celou dobu akce, nebo bude vytížen jinde a bude muset odletět. I tak věříme, že zejména spotteři jeho účast ocení,“ dodal Zbyněk Pavlačík.

Připomínáme, že aktuálně se mohou naši návštěvníci těšit rovnou na tři dynamické prezentace Typhoonů – rakouského a poté italského, španělského. „To je na jedné show velice neobvyklé. A nemusí se přitom jednat o konečné číslo,“ uzavřel Zbyněk Pavlačík.

TIP: Rakouský Typhoon opět zahřmí nad Mošnovem

TIP: Frecce Tricolori & F-2000 Display míří na Dny NATO!

TIP: Španělsko rozšiřuje letku Typhoonů na Dnech NATO

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER