POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Rakeťáci budou chránit pozemní jednotky před útoky ze vzduchu

31.08.2017, 13:15

Na letošních Dnech NATO v Ostravě & Dnech vzdušných sil AČR nebudou chybět ani příslušníci 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic. Návštěvníkům představí zbraňové systémy, se kterými chrání vzdušný prostor nad Českou republikou. 

Vojáci z několika útvarů pozemních i vzdušných sil předvedou během dynamické ukázky své schopnosti. Pozemní jednotky bude před vzdušným protivníkem chránit protiletadlový raketový komplet S-10M.

Během víkendové show mohou diváci na mošnovském letišti dále navštívit statickou expozici strakonických protiletadlovců. Na vlastní kůži si zde mohou vyzkoušet činnost operátora při ovládání protiletadlového raketového kompletu RBS-70. Seznámit se mohou i s prostředky, které vojáci využívají pro přepravu zmíněného kompletu, a to lehké obrněné vozidlo Dingo a nákladní automobil Tatra 810 PVO. K dispozici bude také simulátor protiletadlového kompletu S-2M a aparatura vzdušného pozorovatele.

TIP: Rakeťáci vzhlíželi k nebi na Baltu. Otestovali „tři prsty smrti“ (natoaktual.cz)

V neposlední řadě mohou návštěvníci zavítat do stanu s videoprojekcí, kde budou promítány ukázky z výcviku a mezinárodních cvičení, kterých se strakoničtí vojáci pravidelně účastní. Schopnosti operátorů protiletadlových kompletů každoročně prověřují bojové střelby, které letos proběhly v červenci a ukončily nejvýznamnější cvičení útvarů pozemní protivzdušné obrany v rámci Severoatlantické aliance nazvané Tobruq Legacy 2017.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER