POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

První letecká ukázka potvrzena, do Ostravy se vrací Zeus

13.03.2015, 11:30

Stejně jako loni, i letos je mezi prvními potvrzenými zahraničními účastníky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR řecké letectvo. A stejně jako loni, i letos se nad mošnovským letištěm představí F-16 Demo Team "Zeus".

Ten na uplynulém ročníku akce porovnával své letecké umění s dalšími dvěma F-16 Demo Teamy - dánským a nizozemským. Již nyní je však jasné, že letos se toto setkání nezopakuje. "Řecký 'Zeus' loni nabídl divákům skvělé představení a věříme, že návštěvníci si ho užijí i letos," říká Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000. "Bohužel letos nedorazí jeho kolegové z Nizozemí, kteří kvůli operačním povinnostem sezonu 2015 se svým F-16 Demo Teamem zcela vynechávají. Pracujeme ale na tom, aby i letos měl 'Zeus' na nebi skvělé konkurenty v 'boji' o přízeň diváků." 

V kokpitu řeckého stroje F-16 Block 52+ vybaveného přidavnými palivovými nádržemi umístěnými podél trupu by měl opět sedět Georgios Androulakis, jenž je i šéfem celého týmu a jehož loňské ostravské představení můžete vidět na videu níže. "Doufáme, že se řečtí piloti letos opět přesvědčí o kvalitách naší akce a že se Ostrava stane stálicí v jejich kalendáři, aby nás mohli každoročně udivovat svým leteckým uměním," uzavírá Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER