POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Nová generace L-39NG se divákům předvede v samotném srdci areálu

13.09.2017, 09:37

Významná špička obranného i leteckého průmyslu, společnost AERO Vodochody AEROSPACE a.s., se stala generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, největší bezpečnostní show v Evropě. Na organizační spolupráci na nejvyšší úrovni naváže také statickou prezentací svého moderního a světoznámého vlajkového produktu nové generace, podzvukového letounu AERO L-39NG umístěného uprostřed areálu.

AERO Vodochody AEROSPACE a.s., společnost patřící mezi elitu nejen českého, ale i světového obranného a leteckého průmyslu se stala generálním partnerem letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. „Jsme nesmírně rádi, že AERO Vodochody, společnost, která se během své existence stala pojmem v obranném a leteckém průmyslu, bude v tomto roce generálním partnerem akce. Partnerství s jednou z nejvýznamnějších společností ve svém odvětví jen potvrzuje, že Dnům NATO právoplatně patří titul největší bezpečnostní show,“ zdůrazňuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

.

Kromě organizační spolupráce se společnost předvede během samotného programu akce prostřednictvím svého letounu AERO L-39NG. Společnost v uplynulých měsících začala s výrobou nových dílů pro první čtyři letouny nové generace legendárního Albatrosu. První celý letoun L-39NG s novou certifikací by měl být hotov na konci roku 2019.

Letoun AERO L-39NG vychází z aerodynamické koncepce svého úspěšného předchůdce, letounu L-39 Albatros, který se od svého uvedení do produkce etabloval jako jeden z nejpoužívanějších cvičných strojů s leteckými záznamy čítajícími více jak 5 milionů nalétaných hodin. Zároveň v sobě však L-39NG, neboli „Next Generation“, jak zní celý název, zahrnuje široké spektrum nejmodernějších elementů. L-39NG se například pyšní motorem FJ44-4M od firmy Williams International s údržbovým systémem TAP Blue a s maximálním tahem 16,87 kN.

Další inovací je takzvané „mokré křídlo“, tedy palivová nádrž integrovaná v křídle letadla, či moderní pokrytí kabiny novými konstrukčními materiály. Výsledná přeměna předcházejícího modelu znamená výrazné snížení hmotnosti a spotřeby paliva a s tím související zvýšení rychlosti a doletu. Díky technologickému postupu firmy si důležitou změnou prošla i avionika – v kokpitu se nachází vysoce vyspělý a přehledný displej.

Na základě své vynikající všestrannosti je AERO L-39NG připraven stát se ideálním nástupcem letadel L-39 určených pro základní a bojový letecký výcvik budoucích pilotů letectev z celého světa. Nad to ovšem půjde o stroj užívaný také pro složitou letovou akrobacii. Projekt L-39NG už od začátku svého uvedení na trh sklidil výrazně pozitivní odezvu z celé řady zemí, které využívají současnou verzi L-39, a zemí, které čeká generační výměna cvičných letounů jejich vzdušných sil. 

AERO Vodochody AEROSPACE a.s. se zaměřuje na vývoj a výrobu civilních a vojenských letadel, jedná se o největšího leteckého výrobce v České republice a jednoho z vůbec nejstarších leteckých výrobců na světě, počátky společnosti se totiž datují až do roku 1919. AERO Vodochody je zároveň historicky největším výrobcem proudových cvičných letadel na světě a lídrem v jejich výrobě také zůstává. V samotné oblasti letectví je společnost stálým a stabilním partnerem mnoha armádních letectev, přičemž má silnou globální pozici v oblasti vojenských cvičných a lehkých bojových letadel.

Zároveň je společnost velmi aktivní také v široké škále kooperačních projektů a řadí se mezi důležité partnery největších výrobců v oblasti civilního letectví. V posledních letech navíc společnost přijala zodpovědnost nejen za výrobu, ale také vývoj strukturálních součástí díky několika risk-sharingovým programům.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER