POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Nedělní program okoření průlet C-17 a AWACSu

19.09.2015, 20:26

První den Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR zlomil divácký rekord se 155 000 návštěvníky. Určitě se však do areálu vyplatí vyrazit i v neděli, kdy bude program zpestřený zajímavými průlety, především amerického přepravního letounu C-17 a aliančního letadla E-3A AWACS.

Neděle tak nabídne možnost vidět stroj C-17 zároveň ve vzduchu i na zemi, kde je vystaven letoun patřící do programu Strategic Airlift Capability. Americký C-17 přiletí jako podpůrný letoun amerického bombardéru B-52, jenž můžete na statické ukázce zhlédnout také. „Návštěvníci nedělních Dnů NATO tak budou mít unikátní bonus v podobě jednoho letounu C-17 na zemi a jednoho ve vzduchu, což se málokdy na podobných akcích uskuteční,“ uvedl Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000. "Průlet je plánován na 12:30."

Zhruba ve stejné době bude přes Mošnov prolétat také alianční Boeing se systémem AWACS, který měl původně přiletět na statickou ukázku, ale z důvodů operačních povinností byla jeho účast zrušena. I přesto, že se AWACS nepostavil vedle našich letošních gigantů, bude jeho výjimečný nedělní průlet jistě pro diváky atraktivní. Předvede tzv. „touch and go“ manévr neboli simulaci přistání s následným odletem.

V neposlední řadě je na závěr zítřejšího dne naplánován hromadný odlet Švédské historické letky ve formaci. Stejně tak Mošnov opustí i francouzská skupina RAMEX Delta s třemi stíhacími letouny Mirage 2000N. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER