POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Na Dnech NATO se představí pozemní technika čtyř zahraničních zemí

17.09.2019, 16:16

Ozbrojené síly Spojených států nebudou na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR zastoupeny pouze letectvem a námořní pěchotou, ale opět se představí i technika spadající pod americkou armádu. Poprvé v historii akce se tak na mošnovském letišti budou prezentovat pozemní obrněná vozidla ze čtyř zahraničních zemí.

U.S Army tak navazuje na loňský rok, kdy Spojené státy byly speciální partnerskou zemí, a její obrněná technika nevynechá ani letošní ročníků Dnů NATO. Poprvé na akci představí vozidlo Stryker, které mohou někteří návštěvníci znát již z roku 2015, kdy se přes území České republiky přesouval konvoj americké armády.


„Letošní ročník je, co se týče pozemní techniky skutečně nabitý, poprvé se na Dnech NATO sejde obrněná technika ze Spojených států, Rumunska, Německa a Polska, ač nezapomínejme ani na Českou republiku,“ vyzdvihuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Účast transportéru Stryker byla ve hře již loni v rámci prezentace SPN, ale jsme rádi, že se jeho premiéry dočkáme nyní.“

Zrušeno: Účast amerického obrněného vozidla Stryker byla odvolána (5. září 2019)


Osmikolový obrněný transportér M1126 Stryker patří k novějšímu vybavení a ve službě je od roku 2002. Tento transportér je určen primárně pro přesun pěchoty a k poskytování palebné podpory. Stryker je vyráběn v několika specializovaných variantách a je přepravitelné jak letounem C-5 Galaxy tak menším C-130 Hercules.  

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER