POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Na Dnech NATO nebudou chybět armádní agentury ani další podpůrné složky

13.09.2019, 13:24

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě &Armádu ČR se kromě pozemních sil a letectva budou moci seznámit i s činností a vybavením dalších útvarů a složek začleněných pod Armádu ČR či ministerstvo obrany.

Tyto logistické, výcvikové a jiné podpůrné útvary se tradičně prezentují ve statických expozicích, příslušníci Aktivní zálohy Krajského vojenského velitelství Ostrava se však opět představí i v ukázce činnosti družstva během ochrany prvku kritické infrastruktury, která proběhne ve spolupráci s příslušníky Policie ČR. Touto ukázkou na ploše D02 pak doplní již oznámenou prezentaci kynologů Celní správy, Městské policie Ostrava a Policie ČR.

„Nebojové útvary a složky hrají klíčovou podpůrnou roli celé Armádě ČR, a proto bychom rádi návštěvníky akce seznámili i s jejich významem,“ vysvětluje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „I když se tyto jednotky neprezentují obřími letouny ani stíhačkami, jejich zapojení a statické expozice dotváří celou atmosféru a umožňují návštěvníkům si zblízka prohlédnout nezbytné vybavení a zázemí, bez nichž by se česká armáda neobešla.“

Rozsáhlou expozici vozidel přichystalo Velitelství Výcviku - Vojenská Akademie Vyškov, díky kterému uvidíme obrněné vozidla Pandur, Dingo či Iveco, svou automobilovou techniku představí i Vojenská policie.

V expozici Agentury vojenského zdravotnictví, která si připravila ukázku operačního sálu, lékárny, ale také márnice, můžou návštěvníci vidět, jak funguje vojenské zdravotnictví v  polních podmínkách. Se spojovací technikou se pak mohou seznámit u Agentury komunikačních a informačních systémů ve speciálním stanu KIM 5 nebo u radiové provozovny ve vozidlu Land Rover.

Agentura logistiky pak v neposlední řadě představí legendární tank T-34/85, svou nákladní techniku či typy munice v současnosti používané českou armádou.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER