POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Mošnov zažije debut saudské akrobatické skupiny Saudi Hawks

01.09.2017, 11:02

Návštěvníci letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se mohou těšit na premiérovou účast zástupců další neevropské země. Na mošnovském letišti bude poprvé v České republice k vidění vystoupení akrobatického týmu Saudi Hawks.

Letošní ročník Dnů NATO přináší prezentaci již třetího neevropského státu, kdy po Kanadě a Spojených státech se diváci dočkají také představitelů vzdušných sil Saudské Arábie. Akrobatická skupina Saudi Hawks se na Mošnově návštěvníkům představí ve své premiérové ukázce v České republice. Na akci tak bude možné vidět vystoupení dvou akrobatických týmů, neboť se po dvou letech vrací i polská skupina Orlik.

„Po Jordánsku je Saudská Arábie dalším arabským státem, jejíž ozbrojené síly se představí na naší akci a je pro nás velkou ctí a vyznamenáním, že se na mošnovské letiště daří lákat účastníky z takto vzdálených zemí,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000, hlavního organizátora akce. „Stejně jako v případě kanadského letounu CF-18, i k účasti skupiny Saudi Hawks nám pomohla spolupráce s organizátory leteckých show ve francouzském Lens a belgickém Sanicole.“

Vystoupení saudského týmu je často přirovnáváno k britským Red Arrows nejen proto, že jejich bývalí členové pomáhají svým arabským kolegům s přípravou. Oba týmy používají letouny Hawk, kdy skupina Saudi Hawks létá se sedmi stroji vyvedenými v zelené a bílé barvě.

Saudi Hawks představují oficiální akrobatický tým Saudského královského letectva, který se sice poprvé veřejně představil již v roce 1999, avšak evropští diváci ho měli možnost zhlédnout až o dvanáct let později, když v roce 2011 vystupoval na letecké show v rakouském Zeltwegu.

 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER