POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Italské letectvo se vrací do Ostravy s premiérou vrtulníku AW139

04.09.2015, 08:59

Po třech letech se na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR představí italské letectvo. Poprvé nabídne jeden ze svých vrtulníků, a to víceúčelový AgustaWestland AW139.

Tento střední dvoumotorový víceúčelový vrtulník si diváci budou moci vychutnat na dynamické i statické ukázce. Vrtulník AW139 slouží v italském letectvu k vyhledávacím, záchranným a zdravotnickým misím, a to zejména na moři. AW139 tak doplní v minulosti bohatou účast italského letectva, která zahrnovala dopravní letoun P-180, vojenský transportní letoun C-27J Spartan nebo stíhací letouny Eurofighter Typhoon.

„Italské letectvo dosud představilo transportní a bojové letouny, letošní účast vrtulníku AW139 tak zvětší spektrum italské výzbroje, se kterou se návštěvníci akce mohou seznámit,“ řekl Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000. „Rovněž doplní letošní různorodou nabídku vrtulníků, která by se mohla ještě zpestřit,“ dodal Pavlačík.

Vrtulník AW139 v celkovém počtu přes 700 kusů v současnosti využívá více než 60 států světa, což z něj dělá jeden z nejvyužívanějších víceúčelových strojů sloužících k záchranným operacím, námořnímu hlídkování, přepravě VIP osob, hašení požárů a dalším účelům. Nachází se ve výbavě např. Japonska, Jižní Koreji nebo Spojených arabských emirátů. V Itálii je začleněn do armády, pobřežní stráže a celní správy. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER