POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Frecce Tricolori & F-2000 Display míří na Dny NATO!

18.04.2016, 13:38

Návštěvníci letošních jubilejních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky dostanou k patnáctému výročí akce další skvělý dárek, tentokrát z Itálie, která do Ostravy vysílá velmi silnou sestavu. Její hlavní ozdobou bude světoznámá italská akrobatická skupina Frecce Tricolori, již doplní letovou ukázkou F-2000 Typhoon.

Návštěvníci se například mohou těšit jak na temperamentní vystoupení solo pilota Frecce Tricolori, tak rozvinutí "kouřové" italské vlajky v závěru vystoupení.

"O účast Frecce Tricolori jsme velmi intenzivně usilovali několik posledních let, kdy byli k vidění na leteckých dnech v sousedních zemích. Do Česka se vrací po bezmála deseti letech," uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda pořádajícího Jagello 2000.

Letošní bohatý program tak nabídne ukázky hned dvou akrobatických skupin. Vedle Frecce Tricolori dále již dříve oznámenou českou premiéru Patrouille Suisse. Obě skupiny doplní rovněž premiérová vystoupení dvou britských parašutistických skupin Falcons a Tigers.

Čtěte také: Britští Sokoli a Tygři se slétnou nad Ostravou

Pro návštěvníky bude jistě velmi atraktivní příležitost porovnání dvou různých dramaturgií akrobatických skupin, Patrouille Suisse vystupuje se šesticí nadzvukových dvoumotorových letounů F-5, Frecce Tricolori oproti tomu využívá deset cvičných strojů MB-339, což je nejvyšší počet letounů akrobatickými skupinami používaný.

Čtěte také: Patrouille Suisse míří poprvé do Česka společně s F-18 Hornet!

Itálie navíc stejně jako Švýcarsko vedle akrobatické skupiny vysílá rovněž bojový letoun na sólovou letovou ukázku. Italský "Tifoni", neboli Eurofigter Typhoon, se do Ostravy vrací po čtyřech letech, když měl v roce 2012 na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR českou premiéru.

Frecce Tricolori jsou již osmou armádní leteckou akrobatickou skupinou, která se v Ostravě během deseti let představí, historicky první byli britští Red Arrows (2006 a 2012), španělští Patrulla Aquila (2008) a Patrulla ASPA (2013), Turkish Stars (2011 a 2013), polský Orlik (2015), belgičtí Red Devils a již zmíněná Patrouille Suisse (oba 2016).

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER