POTVRZENÁ ÚČAST 2019     Kanada  Francie    Litva Nizozemí Norsko  Rumunsko Slovensko Švýcarsko Velká Británie USA 

Zprávy

Britská skupina the Tigers znovu seskočí nad Mošnovem

16.08.2019, 10:48

Po třech letech se parašutistická skupina britské armády the Tigers vrací na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR. Její atraktivní ukázka tak doplní již potvrzenou účast britského Typhoon Display Teamu.

Pravidelně mohou návštěvníci Dnů NATO v rámci slavnostního zahájení shlédnout seskoky výsadkářů z Armády České republiky. The Tigers (tygři) jsou ale regulérním akrobatickým týmem a jeho členové bývají při seskoku vybaveni dýmovnicemi, jež umožňují sledovat dráhu letu a vytváří působivé vizuální efekty.

„The Tigers se k nám vrací po třech letech a určitě budou chtít navázat na své působivé vystoupení z roku 2016. Nicméně je nutno mít na paměti, že ve větší míře, než u ostatních letových ukázek je vystoupení parašutistů závislé na počasí, především na oblačnosti a větru, tak doufejme, že nám bude příznivě nakloněno,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Rozšíření účasti Spojeného království nás velice těší, o to více, že se jedná o dost odlišné ukázky. Zároveň se po dlouhé době jedná o první potvrzenou účast parašutistického týmu.“

Akrobatický tým the Tigers patří pod pozemní síly Spojeného království (Royal Army) a zaměřuje se na kontaktní padákové formace či tzv. wingsuit. The Tigers nebudou mít k dispozici svůj vlastní letoun a tak je jejich ukázka možná díky přispění Centra leteckého výcviku Pardubice, jež spadá pod hlavního strategického partnera akce LOM PRAHA a jehož vrtulník Mi-17 britské parašutisty do místa seskoku vynese.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
Moravskoslezský kraj
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro
MARKETINGOVÝ PARTNER