POTVRZENÁ ÚČAST 2018     1x F-16 (D); 1x C-130 (S) 6x PC-9M (D) 1x F-16 (D) 1x F-18 (D) 1x Rafale (D) 1x EF Typhoon (S); 1x P-3C (S); 1x Sea King (S); 1x Sea Lynx (S); 1x EC-135 (S); 1x Bell 206 (S) 1x JAS-39 (D) 1x AS365 (S); 1x C-27 (S); 2x L-39 (S)  1x DA-20 (S); 1x P-3C (S) 1x F-16 (D); 6x TS-11 (D); 1x F-16 (S)  1x C-27 (S); 1x MiG-29 (D); 1x UH-60 (S)  1x EF Typhoon (D) 1x SK 35 Draken (D); 1x AJS37 Viggen (D); 1x J32 Lansen (D); 1x Saab 105 (Supp)   

Zprávy

Policie ČR zajistí bezpečnost a ukáže své schopnosti

05.09.2018, 14:08

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR by se nemohly uskutečnit bez zapojení Policie ČR, jež je jedním z hlavních organizátorů akce a která je druhou největší složkou podílející se na zabezpečení hladkého chodu akce. Její příslušníci však návštěvníkům zároveň představí své schopnosti v dynamických i statických ukázkách.

Pro konání akce je nezbytné zapojení Policie ČR do její organizace, diváci však oceňují především její vystoupení, jimiž obohacuje víkendový program, a to jak samostatně, tak ve spolupráci s dalšími jednotkami. Důkazem toho je i první z připravovaných ukázek, v rámci níž zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje společně se svými kolegy z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje zopakuje divácky atraktivní osvobození rukojmích z autobusu, kterého se zmocnili ozbrojení pachatelé. Během tohoto vystoupení nebude chybět ani letecká podpora v podobě vrtulníku Bell 412.

„Policie ČR je nedílnou součástí organizace Dnů NATO. Vedle Armády ČR se jedná o druhou největší složku podílející se na přípravách a průběhu akce, kdy především dohlíží na udržování pořádku v areálu i průchodnost silnic v okolí letiště, a navíc se návštěvníci mohou těšit i na rozsáhlou ukázku její činnosti,” oceňuje předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík a dodává: „Dynamické ukázky policie prezentují divákům schopnosti napříč celou její strukturou, a rovněž demonstrují spolupráci s kolegy z partnerských bezpečnostních složek, a to nejen českých, ale i zahraničních.”

Tuto partnerskou spolupráci budou mít návštěvníci možnost zhlédnout v rámci dalšího dynamického vystoupení, které se ponese v duchu předvedení schopností řízení služebního automobilu v krizových situacích. V rámci něj totiž příslušníci Policie ČR společně se svými kolegy z dalších bezpečnostních složek demonstrují divácky oblíbené driftování s automobily. Zástupci oddělení služební kynologie následně představí výcvik policejních psů ve spolupráci se slovenskými a německými partnery.

V rámci statické expozice budou mít návštěvníci možnost si prohlédnout policejní výzbroj i výstroj, včetně vybavení policistů speciální pořádkové jednotky. Ta si pro diváky připravila například prezentaci speciálně upraveného vozidla Schengenbus, motorových čtyřkolek, termovizního vozidla či motorového člunu Aluanutic.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA

Moravskoslezský kraj

HLAVNÍ PODPORA

GENERÁLNÍ PARTNER AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER

Pivovar Zubr

HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

Česká televize