POTVRZENÁ ÚČAST 2018     1x F-16 (D); 1x C-130 (S) 6x PC-9M (D) 1x F-16 (D) 1x F-18 (D) 1x Rafale (D) 1x EF Typhoon (S); 1x P-3C (S); 1x Sea King (S); 1x Sea Lynx (S); 1x EC-135 (S); 1x Bell 206 (S) 1x JAS-39 (D) 1x AS365 (S); 1x C-27 (S); 2x L-39 (S)  1x DA-20 (S); 1x P-3C (S) 1x F-16 (D); 6x TS-11 (D); 1x F-16 (S)  1x C-27 (S); 1x MiG-29 (D); 1x UH-60 (S)  1x EF Typhoon (D) 1x SK 35 Draken (D); 1x AJS37 Viggen (D); 1x J32 Lansen (D); 1x Saab 105 (Supp)   

Zprávy

CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS představí historickou i moderní techniku

13.09.2018, 20:48

Na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil Armády České republiky, největší bezpečnostní akci ve střední Evropě, ani letos nebudou chybět společnosti patřící do holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a automobilka TATRA TRUCKS, které vystaví vojenská vozidla, automobily nebo také legendární vrtulník UH-60 Black Hawk.

K největším vystavovatelům už tradičně patří firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a automobilka TATRA TRUCKS, jež jsou zároveň i speciálními partnery Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR..

Návštěvníkům Dnů NATO z řad odborníků i veřejnosti firma EXCALIBUR ARMY, specializující se v rámci holdingu CSG na pozemní bojovou techniku, představí nejnovější modernizovanou houfnici DANA M2 a také obrněné vozidlo Patriot 4x4, které vznikají ve spolupráci s kopřivnickou firmou TATRA TRUCKS. Ta pak navíc vystaví několik vozidel ze své produkce, konkrétně se bude jednat o vozidlo Tatra Phoenix modelového roku 2018, dále pak vojenské provedení Tatra Force s pancéřovanou kabinou, pancéřové vozidlo TITUS, závodní speciál Buggyra a hasičský speciál TIGON. Své současné výrobní portfolio předvede i automobilka AVIA Motors. Jelikož se na letošních Dnech NATO bude připomínat uplynutí sta let od vzniku Československa, obě automobilky ozdobí své expozice i historickými vozidly, která dříve vyráběly. K vidění budou například typy Tatra T 111, T 805 či T 813 i původní automobily Avia řady A.

Další společnost patřící do holdingu CSG – European Air Services – do výčtu vystavovaných exponátů přispěje legendárním americkým vrtulníkem UH-60 Black Hawk, k vidění budou ale i další vrtulníky, které společnost využívá k výcviku pilotů svých zákazníků. Na Dnech NATO se bude v rámci expozice firem holdingu CSG prezentovat i společnost ELDIS, která se zabývá vývojem a výrobou radarové techniky a systémů pro řízení letového provozu.

„Dnů NATO se firmy holdingu CSG a společnost TATRA TRUCKS účastní už mnoho let a tuto akci vnímáme jako prestižní záležitost, o čemž mimo jiné svědčí i to, že jsme speciálními partnery. Odborníkům i široké veřejnosti můžeme ukázat, že český obranný průmysl, jehož významnou část tvoříme, se může srovnávat se zahraničím a že naše obranné systémy i vozidla patří k technologické špičce,“ řekl Lukáš Novotný, vedoucí marketingu holdingu CSG.

CZECHOSLOVAK GROUP je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti civilní i obranné průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se neustále rozrůstá.

Akciová společnost TATRA TRUCKS převzala v roce 2013 světoznámou kopřivnickou automobilku, která po změně vlastnické struktury prošla úspěšnou restrukturalizací. Kromě standardizovaných modelových řad vyrábí Tatra i speciální nákladní vozidla na míru požadavkům zákazníka.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA

Moravskoslezský kraj

HLAVNÍ PODPORA

GENERÁLNÍ PARTNER AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER

Pivovar Zubr

HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

Česká televize