POTVRZENÁ ÚČAST 2018     1x F-16 (D); 1x C-130 (S) 6x PC-9M (D) 1x F-16 (D) 1x F-18 (D) 1x Rafale (D) 1x EF Typhoon (S); 1x P-3C (S); 1x Sea King (S); 1x Sea Lynx (S); 1x EC-135 (S); 1x Bell 206 (S) 1x JAS-39 (D) 1x AS365 (S); 1x C-27 (S); 2x L-39 (S)  1x DA-20 (S); 1x P-3C (S) 1x F-16 (D); 6x TS-11 (D); 1x F-16 (S)  1x C-27 (S); 1x MiG-29 (D); 1x UH-60 (S)  1x EF Typhoon (D) 1x SK 35 Draken (D); 1x AJS37 Viggen (D); 1x J32 Lansen (D); 1x Saab 105 (Supp)   

Zprávy

Celní správa ČR se zahraničními kolegy zakročí proti pašerákům

04.09.2018, 19:06

Celní správa ČR představuje jednoho z tradičních účastníků Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, jehož dynamické ukázky se těší velké oblibě. Letos navíc své schopnosti ukáže v součinnosti s německými a slovenskými protějšky. Ve statické prezentaci pak ukáže výsledky své práce a přiblíží svou historii. 

Návštěvníci letošních Dnů NATO se mohou těšit rovnou na dvě dynamické ukázky Celní správy ČR, jež v nich bude demonstrovat nejen své schopnosti, ale i součinnost se zahraničními partnery. V první z nich totiž budou čeští celníci spolupracovat se svými kolegy ze slovenské Jednotky služebních zákroků a německého Celního kriminálního úřadu na zadržení pachatelů, kteří pašují drogy a zbraně v pohraničí. Druhá ukázka se pak zaměří na práci služebních psů, kteří jsou cvičeni na vyhledávání nejen drog, tabákových výrobků či zbraní, ale i ohrožených druhů volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin.

Celní správa ČR si zároveň přichystala rozsáhlou statickou expozici, jejíž součástí bude mimo jiné prezentace zajištěného padělaného zboží či zboží zahrnutého v úmluvě CITES, tedy nelegálně přepravovaného a zejména v podobě chráněných exemplářů živočichů a rostlin. Návštěvníci si rovněž budou moci blíže prohlédnout ukázky celní protidrogové jednotky zahrnující nasimulovanou pěstírnu konopí ve vegetační fázi, výrobní linku tabákových výrobků či výrobní jednotku pěstitelského pálení.

V kontextu stého výročí samostatnosti Československa, v jehož duchu se letošní ročník Dnů NATO nese, si Celní správa ČR připomene svou vlastní historii, a to období působení Finanční stráže Československé republiky. Veřejnost tak bude mít jedinečnou možnost jejího srovnání se současnou technikou a vybavením, včetně mobilní laboratoře, velkokapacitního mobilního rentgenu a velkokapacitního kontejneru na přepravu zboží. V neposlední řadě si návštěvníci budou moci při prohlídce expozic ověřit i svou bezdlužnost.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.


Partnerský stát

Special Partner Nation

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA

Moravskoslezský kraj

HLAVNÍ PODPORA

GENERÁLNÍ PARTNER AERO Vodochody
EXKLUZIVNÍ PARTNER Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER LOM Praha
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER

Pivovar Zubr

HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

Česká televize