Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

POTVRZENÁ ÚČAST 2017  

Zprávy

Rakeťáci budou chránit pozemní jednotky před útoky ze vzduchu

31.08.2017, 13:15

Na letošních Dnech NATO v Ostravě & Dnech vzdušných sil AČR nebudou chybět ani příslušníci 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic. Návštěvníkům představí zbraňové systémy, se kterými chrání vzdušný prostor nad Českou republikou. 

Vojáci z několika útvarů pozemních i vzdušných sil předvedou během dynamické ukázky své schopnosti. Pozemní jednotky bude před vzdušným protivníkem chránit protiletadlový raketový komplet S-10M.

Během víkendové show mohou diváci na mošnovském letišti dále navštívit statickou expozici strakonických protiletadlovců. Na vlastní kůži si zde mohou vyzkoušet činnost operátora při ovládání protiletadlového raketového kompletu RBS-70. Seznámit se mohou i s prostředky, které vojáci využívají pro přepravu zmíněného kompletu, a to lehké obrněné vozidlo Dingo a nákladní automobil Tatra 810 PVO. K dispozici bude také simulátor protiletadlového kompletu S-2M a aparatura vzdušného pozorovatele.

TIP: Rakeťáci vzhlíželi k nebi na Baltu. Otestovali „tři prsty smrti“ (natoaktual.cz)

V neposlední řadě mohou návštěvníci zavítat do stanu s videoprojekcí, kde budou promítány ukázky z výcviku a mezinárodních cvičení, kterých se strakoničtí vojáci pravidelně účastní. Schopnosti operátorů protiletadlových kompletů každoročně prověřují bojové střelby, které letos proběhly v červenci a ukončily nejvýznamnější cvičení útvarů pozemní protivzdušné obrany v rámci Severoatlantické aliance nazvané Tobruq Legacy 2017.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.







Počet online uživatelů: 7

 


Audiopro

Letiště Ostrava a.s.

CEVRO Institut

Aeromedia

Kagero Publishing