Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

POTVRZENÁ ÚČAST 2017  

Zprávy

Nová generace L-39NG se divákům předvede v samotném srdci areálu

13.09.2017, 09:37

Významná špička obranného i leteckého průmyslu, společnost AERO Vodochody AEROSPACE a.s., se stala generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, největší bezpečnostní show v Evropě. Na organizační spolupráci na nejvyšší úrovni naváže také statickou prezentací svého moderního a světoznámého vlajkového produktu nové generace, podzvukového letounu AERO L-39NG umístěného uprostřed areálu.

AERO Vodochody AEROSPACE a.s., společnost patřící mezi elitu nejen českého, ale i světového obranného a leteckého průmyslu se stala generálním partnerem letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. „Jsme nesmírně rádi, že AERO Vodochody, společnost, která se během své existence stala pojmem v obranném a leteckém průmyslu, bude v tomto roce generálním partnerem akce. Partnerství s jednou z nejvýznamnějších společností ve svém odvětví jen potvrzuje, že Dnům NATO právoplatně patří titul největší bezpečnostní show,“ zdůrazňuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

.

Kromě organizační spolupráce se společnost předvede během samotného programu akce prostřednictvím svého letounu AERO L-39NG. Společnost v uplynulých měsících začala s výrobou nových dílů pro první čtyři letouny nové generace legendárního Albatrosu. První celý letoun L-39NG s novou certifikací by měl být hotov na konci roku 2019.

Letoun AERO L-39NG vychází z aerodynamické koncepce svého úspěšného předchůdce, letounu L-39 Albatros, který se od svého uvedení do produkce etabloval jako jeden z nejpoužívanějších cvičných strojů s leteckými záznamy čítajícími více jak 5 milionů nalétaných hodin. Zároveň v sobě však L-39NG, neboli „Next Generation“, jak zní celý název, zahrnuje široké spektrum nejmodernějších elementů. L-39NG se například pyšní motorem FJ44-4M od firmy Williams International s údržbovým systémem TAP Blue a s maximálním tahem 16,87 kN.

Další inovací je takzvané „mokré křídlo“, tedy palivová nádrž integrovaná v křídle letadla, či moderní pokrytí kabiny novými konstrukčními materiály. Výsledná přeměna předcházejícího modelu znamená výrazné snížení hmotnosti a spotřeby paliva a s tím související zvýšení rychlosti a doletu. Díky technologickému postupu firmy si důležitou změnou prošla i avionika – v kokpitu se nachází vysoce vyspělý a přehledný displej.

Na základě své vynikající všestrannosti je AERO L-39NG připraven stát se ideálním nástupcem letadel L-39 určených pro základní a bojový letecký výcvik budoucích pilotů letectev z celého světa. Nad to ovšem půjde o stroj užívaný také pro složitou letovou akrobacii. Projekt L-39NG už od začátku svého uvedení na trh sklidil výrazně pozitivní odezvu z celé řady zemí, které využívají současnou verzi L-39, a zemí, které čeká generační výměna cvičných letounů jejich vzdušných sil. 

AERO Vodochody AEROSPACE a.s. se zaměřuje na vývoj a výrobu civilních a vojenských letadel, jedná se o největšího leteckého výrobce v České republice a jednoho z vůbec nejstarších leteckých výrobců na světě, počátky společnosti se totiž datují až do roku 1919. AERO Vodochody je zároveň historicky největším výrobcem proudových cvičných letadel na světě a lídrem v jejich výrobě také zůstává. V samotné oblasti letectví je společnost stálým a stabilním partnerem mnoha armádních letectev, přičemž má silnou globální pozici v oblasti vojenských cvičných a lehkých bojových letadel.

Zároveň je společnost velmi aktivní také v široké škále kooperačních projektů a řadí se mezi důležité partnery největších výrobců v oblasti civilního letectví. V posledních letech navíc společnost přijala zodpovědnost nejen za výrobu, ale také vývoj strukturálních součástí díky několika risk-sharingovým programům.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.







Počet online uživatelů: 7

 


Audiopro

Letiště Ostrava a.s.

CEVRO Institut

Aeromedia

Kagero Publishing