Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

POTVRZENÁ ÚČAST 2017  

Zprávy

Mošnov zažije debut saudské akrobatické skupiny Saudi Hawks

01.09.2017, 11:02

Návštěvníci letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se mohou těšit na premiérovou účast zástupců další neevropské země. Na mošnovském letišti bude poprvé v České republice k vidění vystoupení akrobatického týmu Saudi Hawks.

Letošní ročník Dnů NATO přináší prezentaci již třetího neevropského státu, kdy po Kanadě a Spojených státech se diváci dočkají také představitelů vzdušných sil Saudské Arábie. Akrobatická skupina Saudi Hawks se na Mošnově návštěvníkům představí ve své premiérové ukázce v České republice. Na akci tak bude možné vidět vystoupení dvou akrobatických týmů, neboť se po dvou letech vrací i polská skupina Orlik.

„Po Jordánsku je Saudská Arábie dalším arabským státem, jejíž ozbrojené síly se představí na naší akci a je pro nás velkou ctí a vyznamenáním, že se na mošnovské letiště daří lákat účastníky z takto vzdálených zemí,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000, hlavního organizátora akce. „Stejně jako v případě kanadského letounu CF-18, i k účasti skupiny Saudi Hawks nám pomohla spolupráce s organizátory leteckých show ve francouzském Lens a belgickém Sanicole.“

Vystoupení saudského týmu je často přirovnáváno k britským Red Arrows nejen proto, že jejich bývalí členové pomáhají svým arabským kolegům s přípravou. Oba týmy používají letouny Hawk, kdy skupina Saudi Hawks létá se sedmi stroji vyvedenými v zelené a bílé barvě.

Saudi Hawks představují oficiální akrobatický tým Saudského královského letectva, který se sice poprvé veřejně představil již v roce 1999, avšak evropští diváci ho měli možnost zhlédnout až o dvanáct let později, když v roce 2011 vystupoval na letecké show v rakouském Zeltwegu.

 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.







Počet online uživatelů: 7

 


Audiopro

Letiště Ostrava a.s.

CEVRO Institut

Aeromedia

Kagero Publishing