Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

       

POTVRZENÁ ÚČAST 2016  

Zprávy

Rakouské Typhoony poprvé přistanou na Mošnově

01.08.2016, 14:35

Již dříve potvrzená dynamická prezentace rakouského stíhače Eurofighter Typhoon přináší zajímavou novinku – přiletí rovnou dva stroje, které vůbec poprvé na Mošnově přistanou. Navíc je jako podpora doprovodí transportní C-130 Hercules.

„Rakouský Eurofighter Typhoon na naší show vystoupil již třikrát, a to v letech 2011, 2012 a 2013. Tehdy však pokaždé na vystoupení přiletěl přímo z Rakouska a na mošnovském letišti nepřistával. I když jsme původně měli informaci, že to letos bude stejné, tak nakonec rakouské stroje přistanou jako ostatní účastníci. Jsme rádi, že naši rakouští partneři budou letos mít možnost vidět show i jinak než jen z ptačího pohledu. A samozřejmě, že po skončení programu budou moci navštívit také Ostravu,“ okomentoval s úsměvem Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000.

Vůbec poprvé také z Rakouska přiletí rovnou dva Typhoony – jeden jako vystupující a druhý jako záložní stroj. S nimi jako podpůrný stroj přiletí také legendární transportní letoun C-130 Hercules. „Nevíme ještě, zda-li zde rakouský Hercules zůstane po celou dobu akce, nebo bude vytížen jinde a bude muset odletět. I tak věříme, že zejména spotteři jeho účast ocení,“ dodal Zbyněk Pavlačík.

Připomínáme, že aktuálně se mohou naši návštěvníci těšit rovnou na tři dynamické prezentace Typhoonů – rakouského a poté italského, španělského. „To je na jedné show velice neobvyklé. A nemusí se přitom jednat o konečné číslo,“ uzavřel Zbyněk Pavlačík.

TIP: Rakouský Typhoon opět zahřmí nad Mošnovem

TIP: Frecce Tricolori & F-2000 Display míří na Dny NATO!

TIP: Španělsko rozšiřuje letku Typhoonů na Dnech NATO

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.







Počet online uživatelů: 6

 


Audiopro

Letiště Ostrava a.s.

CEVRO Institut

Aeromedia

Kagero Publishing