Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2013                         

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Heli Czech premiérově představí Cobru a opět vás sveze vrtulníkem

11.09.2013, 15:43

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR nabídnou další atraktivní premiérovou dynamiku. V ukázce bojového letu a manévrovacích schopností se představí bojový vrtulník AH-1S Cobra, který provozuje společnost Heli Czech, s.r.o.

 „Legendární bojová Cobra se na Dnech NATO v Ostravě představí vůbec poprvé a rovnou v dynamické ukázce. Velmi se na ni těšíme a děkujeme společnosti Heli Czech, s.r.o. za její umožnění. Navíc budou moci diváci ukázku Cobry srovnat s ukázkou pilotáže Mi-24, vrtulníku, který vznikl jako reakce právě na úspěch Cobry,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, které je hlavním organizátorem show.

Cobra na Dnech NATO v Ostravě předvede dynamiku, která se bude skládat z bojové části a ukázky manévrovacích schopností. „Bojová část ukázky bude poměrně jednoduchá, ale pro diváka velice náročná – vrtulník nebude vidět. To je důsledek poměrně rozdílné taktiky od Mi-24, kde zbraňové systémy umožnovaly Cobře působit z větší dálky z nulové rychlosti a nelétat na bojiště. Dynamická ukázka předvede manévrovací schopnosti vrtulníku, které jsou značně podobné Mi-24,“ říká k ukázce Jiří Podolský ze společnosti Heli Czech, s.r.o.

 „Naše Cobra byla vyrobená v roce 1977 a má nalétáno celkem 5 250 letových hodin. Je to jediná seriově vyrobená Cobra v Evropě s plnou historii. Během služby prošla celkovou modernizací a skončila službu v US Army jako tréninkový stroj pro začínající piloty AH-64 Apache. Je zajímavé zjištění, že naše Cobra byla používána také na cvičné vzdušné boje s MiGy 15 a 17,“ upřesňuje Jiří Podolský.

Společnost Heli Czech nabízí pro návštěvníky akce také stylovou dopravu na akci za pomoci vrtulníků R-44 Robinson i známého Bell 206B. „Naše stylová přeprava vrtulníky na Dny NATO umožňuje zájemcům nejenom prožít krásný zážitek, ale komfortně se vyhnout dopravním kolapsům, které jsou nedílnou součástí této skvělé show. S vrtulníky Heli Czech se mohou návštěvníci Dnů NATO v Ostravě proletět i přímo na akci, neboť budeme opět nabízet vyhlídkové lety,“ uvádí Jiří Podolský.

 TIP: Více informací o dopravě na Dny NATO vrtulníkem i soutěži o let Cobrou

Proletět se budou moci i vybraní šťastlivci, a to dokonce v samotné Cobře. „Vyhlásili jsme soutěž o let Cobrou z Hradce Králové do Mošnova (cca hodinový let) 20. 9. v dopoledních hodinách a potom zpátky v neděli 22. 9. ve večerních hodinách zpět do Hradce Králové. Takže dva výherci si budou moct Cobry opravdu užít,“ dodává Jiří Podolský s dodatkem, že potřebné informace naleznete na stránkách www.heliczech.cz.

Zároveň se ke Cobře vztahuje speciální akce - ten, kdo si koupí let vrtulníkem R-44 za 29 000 Kč vč. DPH z Loděnic nad Karlštejn a zpět pro 3 osoby, získá jako bonus cca 15-minutový let bitevním vrtulníkem AH-1S Cobra ZDARMA, a to z letiště Mošnov (LKMT) na letiště Zábřeh (LKZA) a zpět. Na LKZA se bude Heli Czech s Cobrou o víkendu 21. a 22. 9. 2013 také prezentovat. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.