Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2012                                     

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Poprvé ve střední Evropě uvítáme F-16 SOLOTURK!

09.04.2012, 17:09

Dalším špičkovým přírůstkem do programu letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů vzdušných sil AČR se stal nový turecký display tým F-16 SOLOTURK, který si v Ostravě odbude středoevropskou premiéru.

Přestože se jedná o tým založený teprve loni ke stému výročí tureckého letectva, jeho ukázky jsou na světové úrovni. Stejně jako holandský Demo Team létá s jedním strojem F-16 - Nizozemci ve verzi F-16 MLU, Turci s F-16 C Block-40. Díky účasti obou týmů však budou mít diváci možnost porovnat umění holandských a tureckých pilotů.

"Turecké letectvo se při své loňské premiéře na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR díky účasti Turkish Stars zapsalo do paměti diváků tím nejlepším možným způsobem. Letos na naší akci pokračuje ve středoevropksých premiérách svých display teamů, čehož si velmi ceníme a Turecku za jeho účast velmi děkujeme. Pevně věříme, že se SOLOTURK zapíše podobným způsobem jako TURKISH STARS," oceňuje Zbyněk Pavlačík ze sdružení Jagello 2000, které zářijovou show pořádá.

Letoun F-16 používající tým SOLOTURK je vyveden ve velmi atraktivním markingu a už jeho samotné sledování je silným zážitkem.

Více inforemací o týmu včetně fotogalerie naleznete na oficiálních stránkách SOLOTURK.

Čtěte také: Návrat na Mošnov oznámil holandský F-16 Demo Team  (natodays.cz)

Na viděnou na Dnech NATO v Ostravě,
Dnech Vzdušných sil Armády České republiky
a výstavě FLYIN 2012!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.