Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2012                                     

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Návštěvníci se opět mohou těšit na zásah policejního komanda

13.09.2012, 17:35

Dalším z lákadel pro diváky Dnů NATO v Ostravě je společná ukázka policejní zásahové jednotky z Ostravy a zásahové jednotky SPAP z polských Katovic, kteří předvedou další ze série svých zajímavých ukázek, a dokonce opět s výsadkem z vrtulníku Mi-8 polské policie.

„Dynamické ukázky zásahových jednotek patří každoročně mezi vyhledávané vrcholy naší show. Policisté ze zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a jejich polští kolegové z jednotky SPAP Katovice se již dříve předvedli s ukázkou zásahu proti letadlu a také autobusu. V letošním roce bude pojetí jejich ukázky překvapením, nicméně jistě se s ní mezi vrcholy show zařadí,“ komentuje ukázku zásahových jednotek Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, které Dny NATO v Ostravě organizuje a dodává: „Zároveň děkujeme Policii České republiky za její významnou pomoc při organizaci akce, zejména pak za velmi důležitou roli v zajišťování dopravních opatření.“

Policie České republiky se totiž na akci podílí jako jeden z jejích organizátorů, který na akci zajišťuje bezpečnost a co nejvíce plynulou dopravu pro návštěvníky akce. Kromě těchto a dalších činností dále například poskytuje doprovody kolonám s významnými hosty, ale především s účastníky akce, piloty a posádkami. 

Kromě dynamické ukázky zásahové jednotky a organizační role se policie představí v další dynamické ukázce Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje. Tím výčet policejních ukázek nekončí, pokračuje dynamickou ukázkou „policejní stíhačky“ Volkswagen Passat používaného dálniční policií. Další technika a vybavení používané policií se představí také v rozsáhlé statické ukázce, v níž se budou moci návštěvníci show dovědět více o činnosti policie, jejích aktivitách, poučit se o správném přístupu k různým rizikům, nebo si budou moci s policisty pohovořit a nahlédnout tak na policii z jiného úhlu než jak může být běžně viděna při výkonu služby v ulicích.

Na viděnou na Dnech NATO v Ostravě,
Dnech Vzdušných sil Armády České republiky
a výstavě FLYIN 2012!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.