Dny NATO v Ostravě & Dny vzdušných sil AČR

Jazyk / Language: CZ EN

   

POTVRZENÁ ÚČAST 2012                                     

Pro návštěvníky

Pro partnery

Zprávy

Návrat na Mošnov oznámil holandský F-16 Demo Team

04.04.2012, 17:15

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se již popáté mohou těšit na dynamickou ukázku F-16 Demo Teamu z Nizozemí. Jako vždy se dá čekat excelentní letecké vystoupení, avšak opět s novým display pilotem.

Podle pravidel Demo Teamu se piloti ukázek i další členové týmu střídají po dvou letech. Tento rok se prvně v kokpitu představí kapitán Stefan "Stitch" Hutten. Jeho koučem a šéfem týmu však bude kapitán Ralph "Sheik" Aarts, jenž může být mošnovským divákům dobře známý, protože právě on byl display pilotem při prvních vystoupeních F-16 Demo Teamu na Mošnově v letech 2008 a 2009.

"Jsme samozřejmě nesmírně potěšeni tím, že se k nám opět vrací tento letecký tým, který po zásluze patří k nejlepším akrobatickým týmům s letouny F-16 a jehož vystoupení bývají vrcholy leteckých akcí,“ komentuje účast Nizozemců Zbyněk Pavlačík ze sdružení Jagello 2000. "A jsme rovněž rádi, že se vrátí i 'Šejk', jehož už můžeme označit za našeho 'starého známého'", dodává s úsměvem.

Vystoupení holandského teamu je atraktivní z mnoha důvodů. F-16 je letoun, jenž zdobí vynikající manévrovatelnost a elegantní vzhled, což ho předurčilo k roli demonstrátora pro akrobatické ukázky. Nizozemský Demo Team vždy předvádí skutečné mistrovství v ovládání tohoto stroje a let na hranici jeho možností. Když se k tomu přidá nezaměnitelná „kamufláž“ letounu v národní oranžové barvě a vypouštění klamných cílů v průběhu manévrů, vždy z toho vyjde opravdovou show.

Na viděnou na Dnech NATO v Ostravě,
Dnech Vzdušných sil Armády České republiky
a výstavě FLYIN 2012!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.